HDP tarafından dağa kaçırıldığı iddia edilmişti...O gencin cezası belli oldu!

HDP tarafından dağa kaçırıldığı iddia edilmişti...O gencin cezası belli oldu!

Diyarbakır'da yaşayan Hacire Akar'ın, “HDP'liler tarafından dağa kaçırdığını” iddia ettiği ve daha sonra ortaya çıkan oğlu Mehmet Akar, tutuklanma talebiyle sevk edildiği mahkemeden ev hapsi cezası aldı.

Diyarbakır'da zorla evlendirilmek istendiği için evden kaçan ve daha sonra annesi Hacire Akar tarafından dağa kaçırıldığı iddia edilen Mehmet Akar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye çıkarıldı.

Savcılık ifadesinin ardından Akar, "silahlı terör örgütüne üyelik" suçundan tutuklama talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

Mahkeme, Akar hakkında "elektronik kelepçe takmak suretiyle konutu terk etmeme ve yurt dışı çıkış yasağı" ile adli kontrol şartı uygulanmasını kararlaştırdı.

Annesi HDP Binası Önünde Eylem Yapmıştı

Geçtiğimiz günlerde Hacire Akar, oğlu Mehmet Akar'ın ortadan kaybolması üzerine HDP Diyarbakır İl Başkanlığına giderek oturma “oğlumu dağa kaçırdılar” diye eylemi başlatmıştı.

Olaydan birkaç gün sonra Mehmet Akar'ın ortaya çıkması ve “dağa kaçırılmadım, evden kaçtım” şeklinde açıklama yapmasının ardından anne Akar da eylemine son vermişti.