HDP'den 'Efrin' açıklaması

HDP'den 'Efrin' açıklaması

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu, Türkiye’nin  Efrin'i bombalaması ve Suriye sınırına yaptığı askeri sevkiyatla ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye’nin YPG mevzilerini bombalamasının IŞİD ile mücadeleyi baltaladığı ifade edildi.

Erdoğan rejiminin yeni bir Kürt diyarını işgal girişimi, bir Kürt-Türk, Arap-Kürt savaşı tehlikesini büyüteceği ve Türkiye'yi daha gergin ve kutuplaştırıcı bir ortama sürükleyeceği kaydedildi

Hatay ve Kilis sınırına ağır silah, zırhlı birlikler ve binlerce asker sevk edildiği belirtilen açıklamada, “Suriye’de yeni maceralara hazırlanan AK Parti-MHP Koalisyonu, yanlış politikaların bedelini gençlere ve tüm topluma ödetiyor. Bu hazırlıklar yeni bir macera girişimidir” dendi. 

Herkesi hükümetin gerilim ve kaos politikalarına karşı durmaya çağırdığı açıklamada, "Tüm demokrasi ve barış güçlerine bir kez daha sesleniyoruz. Bu politikalar ülkeyi ve toplumu hızla daha büyük sorunlara sürükleyecektir. Bir an evvel bu hevesten vazgeçilmelidir. Hükümetin içeride ve dışarıda gerilim ve kaos politikalarına karşı herkesi itirazlarını haykırmaya davet ediyoruz." denildi.