HDP’den ittifak açıklaması

HDP Sözcüsü Oluç, ittifak konusunda CHP’yle herhangi bir görüşmelerinin olmadığını kaydetti.

HDP’den ittifak açıklaması

HDP Sözcüsü Oluç, ittifak konusunda CHP’yle herhangi bir görüşmelerinin olmadığını kaydetti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Hakkı Saruhan Oluç, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) düzenlediği basın toplantısında, “Bugün, toplumsal muhalefet safında yer alan, iktidar karşısında muhalefette olan bütün kurum ve kuruluşların, yerel seçimlerde sandıkta ittifak yapması gerektiğini özenle vurguluyoruz" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi’yle (CHP) herhangi bir görüşmelerinin söz konusu olmadığını belirten HDP Sözcüsü, “İttifak konusunda ise batı illeri açısından baktığımızda, en geniş demokrasi ittifakının yapılması gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

Oluç, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, 2019 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi'nin görüşmelerine önümüzdeki hafta başlanacağını anımsattı.

Bütçeyi, "israf, faiz ve güvenlikçi" olarak nitelendiren Oluç, güvenlik konularına ayrılan ödeneklerin arttırıldığını, tarım desteklerinin düşürüldüğünü ve çiftçi ile küçük esnafın göz ardı edildiğini belirtti.

Öte yandan Oluç, HDP’ye yönelik operasyonların devam ettiğini belirterek, bunların yerel seçime dönük olduğunu ifade etti.