HDP'den Kılıçdaroğlu'nun adaylığıyla ilgili yorum: Saygısızlık olur

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, Altılı Masa'nın olası Cumhurbaşkanı adayı için "Altılı Masa’nın adayları hakkında konuşup, şu kişi aday olsun demeyi dışarıdan bir dayatma yapmayı siyasi saygı açısından da uygun görmeyiz. Elbette ki Kemal Kılıçdaroğlu, çok değerli bir ana muhalefet partisi lideri. Bizim açımızdan net. Bunu her zaman söyleriz. Ama adaylığı konusunda bir şey söylememiz Altılı Masa’ya da saygısızlık olur” dedi.

HDP'den Kılıçdaroğlu'nun adaylığıyla ilgili yorum: Saygısızlık olur

ANKA’nın haberine göre HDP Grup Başkanvekilleri Meral Danış Beştaş ile Saruhan Oluç, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Parlamento Muhabirleri Derneği'ni ziyaret ederek gazetecilerin gününü kutladı.

HDP yöneticileri ziyaretin ardından gazetecilere karanfil verdiler.

HDP ile Emek ve Özgürlük İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayını ne zaman açıklayacağına dair yöneltilen soruya Oluç, “Üç zaman içerisinde diyelim. Bizi izlemeye devam edin” yanıtını verdi.

Oluç, Altılı Masa’ya kapıların kapanıp kapanmadığı ile ilgili soru üzerine, “Yani kapı açık değil zaten. Kapandı mı” dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığına HDP olarak nasıl baktıklarına ilişkin yöneltilen soruya Oluç, “Biz şunu hiç doğru bulmadık, bulmayız da. Altılı Masa’nın adayları hakkında konuşup, şu kişi aday olsun demeyi dışarıdan bir dayatma yapmayı siyasi saygı açısından da uygun görmeyiz. Elbette ki Kemal Kılıçdaroğlu, çok değerli bir ana muhalefet partisi lideri. Bizim açımızdan net. Bunu her zaman söyleriz. Ama adaylığı konusunda bir şey söylememiz Altılı Masa’ya da saygısızlık olur. Bu konuda o yüzden dikkatli davranmaya özen gösteriyoruz” cevabını verdi.