HDP'den Kılıçdaroğlu'nun ‘operasyon' tweetine tepki: Kürt soruna çözümünüz bu mu?

PKK bugün Şengal’de kaçırdığı Irak askerlerini akşam saatlerinde serbest bıraktı.

HDP'den Kılıçdaroğlu'nun ‘operasyon' tweetine tepki: Kürt soruna çözümünüz bu mu?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Kürdistan Bölgesi toprakları içerisindeki Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerinde PKK’ye yönelik karadan ve havadan başlattığı “Pençe Kilit” operasyonuna destek verdi.

Operasyon nedeni ile Twitter hesabından bir mesaj paylaşan Kılıçdaroğlu, "Irak'ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Kilit operasyonunda, dualarımız kahraman ordumuzla birlikte. Allah bu mübarek ayda, Mehmetçiğimizin ayağına taş değdirmesin” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu mesajına HDP'den tepki geldi. HDP Sözcüsü Ebru Günay, CHP liderinin mesajını alıntılayarak, “Erdoğan Kürt düşmanlığı üzerinden tüm muhalefeti hizaya getirmek istiyor. Bu savaş ile tüm yaptıklarına meşruiyet sağlamaya çalışıyor. Muhalefet liderinin verdiği tepkiye bakar mısınız? Sizin Kürt sorununa çözümünüz bu mu? Kürt sorununun çözümü ve Türkiye’nin demokratik geleceği, ölmek ve öldürmekten geçmiyor. Mübarek Ramazan ayında kan dökmek, ölümlere sebeb olmak yerine yaşatmayı ve çözümü savunmaktır kutsal olan” dedi.