HDP'den operasyon tepkisi: Ne yaparsanız yapın kaybedeceksiniz!

HDP Merkez Yürütme Kurulu, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) ve Göç İzleme Derneği (GÖÇİZDER)’ne bu sabah düzenlenen gözaltı operasyonuna dair yazılı açıklama yaptı.

HDP'den operasyon tepkisi: Ne yaparsanız yapın kaybedeceksiniz!

“HDK’ye yönelik saldırı tekçiliğin dayatılmasıdır” başlıklı açıklamada, “İktidarın bu sabah devreye koyduğu korkakça, zavallıca ve hukuk dışı saldırıyı en sert biçimde kınıyoruz” denildi.  

Gözaltına alınanların serbest bırakılması istenen açıklama özetle şöyle:

“İşçileri, emekçileri, göçmenleri, kadınları, köylüleri, gençleri, emeklileri, engellileri, dışlanan ve yok sayılan bütün halkları, tüm inanç gruplarını, yaşam alanları tahrip edilenleri bünyesinde barındıran HDK’ye yönelik bu saldırı iktidarın topluma dayattığı tekçiliğin ve karanlık zihniyetin bir tezahürüdür.

“Ötekilerinin bir araya gelmesini istemiyorlar”

Bu toplumun farklı kimliklerinin, ötekilerinin bir araya gelmesini istemiyorlar, bundan korkuyorlar. İstiyorlar ki herkes kendilerine biat etsin, istiyorlar ki toplum kutuplaşsın, suni ayrımlar üzerinden birbirine girsin onlar da iktidarlarını ilelebet sürdürsün. HDK işte varlığıyla bu planı bozduğu için hedef alınmıştır. 90’lı yıllarda köyleri yakılan, metropollere sürülen insanların kurduğu Göç İzleme Derneği’nin basılmış olması da AKP’nin 90’lı yılların karanlık zihniyetinin günümüzdeki temsilcisi olduğunun bir başka kanıtıdır. 

İktidarın bu sabah devreye koyduğu korkakça, zavallıca ve hukuk dışı bu saldırıyı en sert biçimde kınıyoruz. Arkadaşlarımızı derhal serbest bırakın. Ne yaparsanız yapın ne kadar saldırırsanız saldırın, kaybedeceksiniz. HDK ve HDP bu ülkenin geleceğini çoğulcu yapısıyla, çok renkliliğiyle ve demokratik zihniyetiyle yeniden inşa etmeyi başaracaktır.”