HDP'den ortak mücadele çağrısı

HDP'den ortak mücadele çağrısı

HDP, çağrı niteliğinde bir açıklama yaparak, Cizre ve Silopi başta olmak üzere ülkenin tamamında uygulamaya konulan hukuksuzluklara karşı herkesi ortak mücadeleye davet etti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Cizre, Silopi ve İdil'de belediye binalarına yerleştirilen x-ray cihazlarıyla ilgili çağrı niteliğinde bir basın açıklaması yaptı.

Basın Yayın ve Propagandadan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Azad Barış imzası ile yayımlan açıklamada, 17 yıldır iktidarda olan AK Parti'nin meşruiyet'ini dayandırdığı 'seçimler' ve 'halk iradesinin tecellisi' meselesinin son seçimlerin ardından açık bir şekilde ihlal edildiği belirtilirken, Türkiye'nin büyük bir belirsizlik girdabına sürükleyen, ülkenin geleceğine ve ortak yaşamını tehlikeye atan uygulamalara karşı mücadele etmenin önemine dikkat çekildi.

Haziran 2015 seçimlerinde AK Parti'nin iktidarı kaybetmesinin ardından, kendi siyasi bekası uğruna Kürt sorununda müzakere süreci masasını devirip ülkeyi büyük bir şiddet çemberine soktuğunun ifade edildiği açıklamada HDP Basın Yayın ve Propagandadan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Azad Barış, ortak mücadele çağrısı yaptı:

"Şiddetin, savaş ve çatışma siyasetinin ülkemize hem içeride hem de dışarıda yarattığı insani, siyasi ve ekonomik maliyet, bugün halklarımızın omuzunda büyük bir yük olarak durmaktadır. Bu yükten kurtuluşun ancak ortak mücadele ile mümkün olduğunu, dün olduğu gibi bugün de tekrar ediyoruz. Açıklamada, “Bu süreçte yapılması gereken, faşist iktidar blokuna karşı demokratik muhalefetin alanını genişletmek ve mücadele birliğini güçlendirmektir. İfadelerine yer verildi.

'HALK İRADESİ VE BELEDİYELER YENİDEN KUŞATILMAK İSTENİYOR'

Şırnak'ta seçimden önce başlayan baskı ve siyasi mühendislik faaliyetlerinin, seçim ve sonrasında devam ettiğinin belirtildiği açıklamada Cizre, Silopi ve İdil'deki belediye binalarına yerleştirilen x-ray cihazlarıyla, halk iradesinin ve belediyelerin yeniden kuşatılmaya çalışıldığı ifade edildi.

Uygulamanın tamamen keyfi ve hukuk dışı olduğunu söyleyen Azad Barış, "Uygulama, kayyım uygulamasının bir devamıdır ve asla kabul edilemez" dedi.

KÜRT KENTLERİNDEKİ HUKUKSUZLUKLAR EN SON İSTANBUL'DA HAYATA GEÇİRİLDİ'

31 Mart seçim sonuçlarından sonra ilk olarak Kürt kentlerinde uygulamaya konulan hukuksuzlukların, seçimi kazanan belediye eşbaskanlarına verilmeyen mazbatalar ve irade gaspı, ülkenin diğer illerinde ve son olarak da İstanbul'da hayata geçirildiğine dikkat çekilen açıklamada, demokratik kamuoyuna, siyasi partilere ve toplumun tüm kesimlerinin, "İstanbul’un yolunun Cizre’den geçtiği saikiyle hareket etmesi gerektiği" çağrısı yapıldı.

'İSTANBUL'UN YOLU CİZRE'DEN GEÇER'

"Demokratik kamuoyuna, siyasi partilere, halklarımıza ve toplumun bütün kesimlerine çağrımız, Cizre, Silopi, İdil başta olmak üzere ülkenin tamamında uygulamaya konulan hukuksuzluklara karşı ses çıkarmak ve mücadeleyi yükseltmektir. Bu süreçte herkesin İstanbul’un yolunun Cizre’den geçtiği saikiyle hareket etmesinin, ülkemizin demokrasisi ve birlikte yaşamının tesis edilmesinde önemli olduğunun altını çiziyor, herkesi sorumluluğa davet ediyoruz."