HDP’den seçmenlerine beddua eden Cübbeli Ahmet’e ilk yanıt

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, son videosunda HDP seçmenlerine "elleri kurusun" diye beddua etti ve "HDP'ye oy verenleri vatandaşlıktan çıkarın" diye konuştu. HDP’li Meral Danış Beştaş ise bu sözlere yanıt verdi.

HDP’den seçmenlerine beddua eden Cübbeli Ahmet’e ilk yanıt

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, son videosunda Halkların Demokratik Partisi'ne yönelik hakaret içerikli sözler sarfetti.

Kişisel Twitter hesabından HDP'yi hedef aldığı videosunu paylaşan Cübbeli, "PKK militanlarını destekleyen ve bölünme niyetiyle HDP'ye rey verenleri vatandaşlıktan çıkarmazsanız vatanın bütünlüğünü sağlayamazsınız ve bölünmeyi önleyemezsiniz!" dedi.

Cübbeli Ahmet videosunda son dönemlerde PKK ile TSK arasında yaşanan çatışmalarda askerlerin hayatını kaybettiğini belirterek HDP'yi hedef aldı.

Cübbeli Ahmet konuşmasında HDP için, "Allah partilerini ilhak eylesin. Rey verenlerin bütün ellerini iptal eylesin, kurutsun. Allahım yüzde 10 yüzde 11 reylerini sıfırın altında bilmem kaç dereceye Rabbim inzal eylesin. Allah'ım bütün belaları onların üzerine takdir eylesin, irsal eylesin. Yahudi'ye çalışıyorlar. O Saadet o DEVA da onlara çalışıyor" diye konuştu.

HDP'den tepki geldi

Cübbeli Ahmet'in bu sözlerine HDP Grup Başkanvekili ve Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş yanıt verdi.

Beştaş,  Cübbeli’nin  paylaştığı twitti alıntılayarak, şunları yazdı:

"Cevap vermeye değmezsin ama neyse; HDP düşmanlığı, bu ülkede suçunu örtmek isteyenlerin son sığınağıdır.

Bu halkı, milyonlarca insanın iradesini hiçe sayanlardan kurtaracak tek güç HDP'dir. İyi ki HDP var."