HDP'li Bedia Özgökçe Ertan hakkında soruşturma

HDP'li Bedia Özgökçe Ertan hakkında soruşturma

İçişleri Bakanlığı, yerine kayyum atadığı Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bedia Özgökçe Ertan hakkında, ‘belediye çalışanlarının yerlerinin değiştirdiği’‘eş başkanlık sistemi uyguladığı’‘bazı belediyelere ayrımcılık yapıldığı’ ve ‘çalışanların başka sendikaya üye olmaları için zorladığı’ gerekçesiyle soruşturma başlattı. 

31 Mart’taki yerel seçimde HDP’li adayların kazandığı Diyarbakır, Van ve Mardin’in belediye başkanlarını 19 Ağustos’ta görevden uzaklaştırılarak yerlerine kayyum atamıştı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada gerekçe olarak ‘PKK/KCK ve uzantılarının bazı belediye başkanları aracılığıyla belediyelerin olanaklarını kullanması’ gösterilmişti. Yerel seçimin, ‘belediyelerin imkanlarının PKK/KCK ve siyasal uzantılarına maddi kaynak temin etmek için fırsat olarak görüldüğü’ belirtilmişti.

Mezopotamya Ajans’ın haberine göre, kayyum atamalarını ‘HDP ve Kürt halkına yönelik bir darbe’ olduğunu savunan Ertan şunları söyledi: ifadeleri kullandı: “Kayyum atanma gerekçesi aslında hiçbir şekilde yokken ve kayyum atanmasının asla bir gerekçesi olamazken Türkiye’de ne yazık ki özellikle HDP’ye, Kürt halkına yönelik kayyum atama darbesi devam ediyor. 12 Eylül darbe zihniyetini taşıyanlar bugün hala darbeci zihniyetle hareket ederek Kürtleri ötekileştirip, irade ve geleceklerini yok sayarak iktidarlarını sürdürmeye çalışıyorlar. Ancak biliyoruz ki bu ülkede gerçek anlamda demokrasi, eşitlik, adalet ve özgürlük kazanacak.”

Açılan soruşturmanın temel amacının ‘HDP’yi hedef göstermek’ olduğunu öne süren Ertan, soruşturmanın gerekçelerinin ‘eften püften’, İçişleri Bakanı’nın açıklamalarının ise ‘manipülsayon’ olduğunu savundu.