HDP'li Öcalan'dan 'Kürdistan bayrağı soruşturması'na tepki

HDP’nin Urfa Milletvekili Ömer Öcalan Amedspor maçında açılan Kürdistan bayrağına ilişkin başlatılan soruşturmaya tepki gösterdi. “Valilik ve içişleri bakanlığının rahatsızlığı birazda maçın yenilgisi olabilir” diyen Öcalan Kürtlerin Kürdistan değerlerini sevdiğini belirtti.

HDP'li Öcalan'dan 'Kürdistan bayrağı soruşturması'na tepki

Amedspor-Bursaspor maçında Kürdistan bayrağı açıldığı gerekçesiyle valilik ve içişleri bakanlığının başlattığı soruşturmaya bir tepki de HDP’li Ömer Öcalan’dan geldi.

Twitter hesabından Türkçe ve Kürtçe paylaşım yapan Ömer Öcalan tepkisini şöyle dile getirdi:

“Amedspor maçında açılan bu bayrak Federe Kürdistan Bölgesi’ne ait bayraktır. Valilik ve içişleri bakanlığının rahatsızlığı birazda maçın yenilgisi olabilir.

Hemû Kurd ji nirxên Kurdistanê hez dikin. Navê fermî yê navneteweyî Hikûmeta Federal a Kurdistanê. Ev rewş ji bo Tirkiye jî derbasdar e. Erka me parastina hemû nirxên Kurdistanê ye. Ji ber ku Kurd miletekî bindest û berxwedêr e. (Tüm Kürtler Kürdistan’ın değerlerini seviyor. Uluslararası düzeyde adı Kürdistan Federal Hükümeti’dir.  Bu durum Türkiye için de geçerli. Kürdistan’ın tüm değerlerini korumak hepimizin görevidir. Çünkü Kürtler ezilen ve direnişçi bir millettir)”