'HDP'yi fiilen kapatmak istiyorlar'

'HDP'yi fiilen kapatmak istiyorlar'

HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, “HDP'yi fiilen kapatmak ve çalışamaz hale getirmek istiyorlar ama biz demirden leblebiyiz” dedi.

HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Sözcüsü ve Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında güncel gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Diyarbakır, Ağrı, Batman, Ankara ve İzmir başta olmak üzere birçok ilde eş zamanlı operasyonlarla onlarca kişinin gözaltına alındığını belirten Başaran, “Batman'da 20’den fazla kişi gözaltında alındı. Aralarında milletvekili adaylarımız, DTK delegeleri, HDP ve DTK yöneticilerimiz de bulunmaktadır” dedi.

İktidarın kendisini siyaset alanında var edemediği için yürüttüğü savaş ve izlediği nefret siyasetinin ülkeyi gün be gün çöküşe götürdüğünü ifade eden Başaran, şöyle dedi:

“Kendini var etmenin, ayakta tutmanın bir yolu ve yöntemi olarak HDP’yi kriminalize ettiği, HDP’yi tasfiye etme siyaseti yürüttüğüne hepimiz tanıklık ediyoruz. Maalesef adına hukuki operasyonlar denilen ama esasında HDP’ye karşı siyasi soykırım operasyonu olarak yürütülen, yargının ve medyanın ortaklaşa kurdukları kumpaslarla, yaptığımız bütün çalışmalar illegalize ediliyor, terörize ediliyor... İktidar bir tarafta demokratikleşme adımları attığını ileri sürerken, yargı reformları ile ülkeyi ileriye taşıdığını iddia ederken, bir taraftan da HDP’nin yürüttüğü parti çalışmalarını, anayasaya ve kanunlara aykırı bir biçimde engellenmekte ve partimiz fiili olarak kapatılma ile yüz yüze bırakılmaktadır.” 

HDP’li Başaran, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün partisinin Meclis grup toplantısında sarf ettiği ‘Dişime göre bir muhalefet bulamadım’ sözleriyle ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

Başaran, Erdoğan’a “Oysa bizler biliyoruz ki, demokratik koşullarda HDP bu ülkenin bırakın muhalefeti, iktidar partisi olabilecek kadar toplumsal bir karşılığı olan bir partidir. Yargı, medya bütün devletin zor aygıtları ile bize saldırarak, bizleri ezme çalışmaları yürüttüklerini görüyoruz. Ama kendilerine buradan da ifade edelim; biz demirden leblebiyiz, bütün iktidarlar bizi bu yöntemlerle ezmeye çalıştı. Tıpkı 2009 KCK operasyonları ve siyasi soykırım operasyonları gibi. Ama hiçbir iktidar bu saldırılardan sonuç olamadı. Bu iktidar da yargı eliyle bizleri çalışamaz duruma getirme siyasetinde başarılı olamayacak” sözleriyle yanıt verdi.

Konuşmasının devamında yargı reformunun uygulanma biçimini eleştiren HDP’li vekil, “İktidar meydan meydan dolanıp yargı reformundan bahsediyor. Ama bu yargı reformunun HDP ve muhalefete uygulanmadığı örneklerini görüyoruz” dedi.