Hewrami: Federal sistem çöktü Bağımsızlık dışında başka bir yol yok

Kurdistan Demokrat Partisi (PDK) Dış ilişkiler Sorumlusu Hemin Hewrami, "Irak Ulusal Şia Koalisyonu ile bağımsızlık sorununu açıkça konuştuk” ifadelerini kullandı.

Hewrami: Federal sistem çöktü Bağımsızlık dışında başka bir yol yok

K24 TV'ye konuşan Kurdistan Demokrat Partisi Dış İlişkiler Sorumlusu Hemin Hewrami, "Şia Ulusal Koalisyon ile birçok sorunu masaya yatırdıklarını, Kurdistan'daki diğer siyasi oluşumlarla birlikte bakış açımızı net bir şekilde ifade ettik” dedi.

Hewrami, İki ayrı heyetin Bağdat'a gideceğini, bu heyetlerden birinin Hükümet heyeti olup Bağdat'la Kurdistan Yönetimi dosyalarını görüşeceğini, diğer heyetin de siyasi heyet olup, Kurdistan'ın geleceği ve bağımsızlığı görüşeceğini dile getirdi.

Fedaral sistemin Irak'ta çöktüğünü dile getiren Hewrami, "Erbil ile Bağdat arasındaki sorunlar birikmiş vaziyette ve bağımsızlık dışında hiçbir çıkar bir yol yok. Bunu açıkça Bağdat'a ilettik.” dedi.

Önümüzdeki hafta Moskova'da yapılacak Kürd Konferansına dair soruya cevap veren Hewrami,

"Bize herhangi bir davet gelmiş değil. Bizim Batı Kurdistan konusundaki görüşlerimiz açık; PYD ile ENKS'nin birlikte toplantılarda yer almasını istiyoruz. Biz Astana için ENKS'yi destekledik. Çünkü o stratejik bir toplantı idi. Moskova'daki toplantı ise istişare toplantısı.” dedi.