HEZKURD ‘Türkiye’nin Kürtçe Politikaları’ raporunu partilere sundu

Kürt Dil Hareketi (HEZKURD) tarafından Türkiye Cumhurbaşkanlığı, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), İçişleri ve Milli Eğitim Bakanlıkları’na ulaştırtılmak üzere hazırlanan rapor, siyasi partilere de sunulduğu belirtildi.

HEZKURD ‘Türkiye’nin Kürtçe Politikaları’ raporunu partilere sundu
Foto: HEZKURD
HEZKURD, “Türkiye Cumhuriyeti’nin Kürtçe Politikaları” isimli raporunu HÜDA PAR, DEVA Partisi ve HDP'nin ardından Gelecek Partisi'ne de de sundu.
 
Kürt Dil Hareketi (HEZKURD), Kürtçe anadilde eğitim hakkında “Türkiye Cumhuriyeti’nin Kürtçe Politikaları” başlıklı rapor hazırlamıştı.
 
Türkiye Cumhurbaşkanlığı, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), İçişleri ve Milli Eğitim Bakanlıkları’na ulaştırtılmak üzere hazırlanan rapor, siyasi partilere de sunuldu.
 
Rapor, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan günümüze genel olarak Türkçe dışındaki dilleri ve özel olarak da Kürtçeyi hedef almış politikaları ve kurumsallaşmış pratikleri, kronolojik bir sıralamayla anlatıyor. Raporda ayrıca Kürtçe önündeki yasal engeller de yer alıyor.
 
Rapor partilere de teslim edildi
 
HEZKURD Koordinatörü Fevzi Bulgan başkanlığındaki heyet, önceki gün HÜDA PAR Genel Merkezi'ni ziyaret etti.
 
HÜDA PAR Genel Sekreteri Şehzade Demir ile görüşen heyet, HÜDA PAR’ı Kürtçeye verdiği desteklerden dolayı tebrik eti. Heyet başta anadilde eğitim olmak üzere Kürtçe ile ilgili taleplerini dile getirip beklentilerini ifade eden bir dosya sundu.
 
Ayrıca, DEVA Partisi’nden Mehmet Emin Ekmen ve Helun Fırat ile görüştü.
 
Raporu DEVA Partisine sunan heyet, Kürtçe üzerindeki yasakların kaldırılması talep etti.
 
HEZKURD Heyeti ayrıca HDP Genel Merkezi’ni ziyaret etti.
 
HDP Eş Başkanı Pervin Buldan ile vekiller Ömer Öcalan ve Meral Danış Beştaş ile görüşen, HEZKURD Koordinatörü, seçmeli ders sürecine destek istedi.
 
HEZKURD’un hazırladığı “Türkiye Cumhuriyeti’nin Kürtçe Politikaları” isimli rapor da HDP’lilere sunuldu.
 
Heyet daha sonra Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmed Davutoğlu ile görüşerek raporu sundu.
 
Fevzi Bulgan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:
 
“HEZKURD olarak hazırladığımız "Türkiye Cumhuriyeti'nin Kürtçe polikaları" adlı raporumuzu  Gelecek Partisi Genel Başkanı Sayın Ahmet Davutoğlu’na sunduk. Kürtçeyi kendi dili gibi gördüğünü ve her zaman en üst seviyede savunduğunu ve destek olacağını ifade ettiler.”