HEZKURD'dan EKPSS’de Kürtçe öğretmenler için kampanya

Kürt Dil Hareketi (HEZKURD), ek engelli öğretmen atamaları içerisinde Kürtçe derslerine de yer verilmesi için sosyal medyadan kampanya başlattı.

HEZKURD'dan EKPSS’de Kürtçe öğretmenler için kampanya

Millî Eğitim Bakanlığınca, Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) kapsamında 3 bin 500 engelli öğretmenin ataması geçtiğimiz hafta yapılmıştı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz gün MEB Şura Salonu'ndaki engelli öğretmen ataması töreninde yaptığı açıklamada, başvuran 4 bin 300 engelli öğretmenin tamamının atanacağını söyledi.

Yeni atanan öğretmenler içerisinde de Kürtçe dil derslerine herhangi bir kota verilmedi.

Kürt Dil Hareketi (HEZKURD), bu amaçla sosyal medya üzerinden “#KürtçeEkpssAtama” hashtagı ile bir kampanya başlattı.

HEZKURD Koordinatörü Fevzi Bulgan Twitter hesabında yaptığı paylaşım da "Engelli öğretmenlerin tamamen atanması yapıldı! Engelli Kürtçe öğretmenleri hariç, 3500’e 5 daha eklemek zor olmasa gerek!" dedi.

Kürtçe öğretmenlerin kontenjan olmadığı için tercih yapamadıklarına değinen Bulgan, "Kürtçe‘ye daha önce kontenjan verilmediği için adaylar tercihlerde bulunamamışlardır, tercihlerde bulunamadıkları için de atamaları gerçekleşemedi. KPSS geneli bütün adaylar atanırken Kürtçe öğretmeni 4-5 aday atanamadı. Biz atamaların müjdelendiği gibi başvuruda bulunan herkes için geçerli olmasını talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Bu arada HEZKURD'un kampanyası sosyal medyada yoğun ilgi gördü.