Hindistan yaralı Peşmerge'leri tedavi edecek

Hindistan yaralı Peşmerge'leri tedavi etme sözü verdi

Hindistan yaralı Peşmerge'leri tedavi edecek

IŞİD savaşında ciddi şekilde yaralanan Peşmerge'lerin tedavisi için yürütülen çabalar sonuç vermeye başladı. İtalya'dan sonra Hindistan devlet yönetimi de bir grup Peşmerge'nin tedavisini üstleneceğini iletti.

Kürdistan Bölge Hükümeti (KRG) Dış İlişkiler Dairesi Siyasi Müsteşarı Dr. Saman Soran, BasNews'e yaptığı açıklamada, IŞİD savaşında ciddi şekilde yaralanan Peşmerge'lerin tedavisi için yabancı ülke temsilcilikleriyle sürekli olarak irtibat içinde olduklarını söyledi.

Dış ilişkiler dairesi olarak yürüttükleri çabaların sonuç vermeye başladığını da sözlerine ekleyen Soran, Hindistan devlet yönetiminin de insani taleplerine karşı sessiz kalmayarak, belli bir sayıda Peşmerge'yi tedavi etme sözünü verdiğini açıkladı.

Bugüne kadar insani yardım çerçevesinde tedavi edilen Peşmerge sayısı hakkında da bilgi veren Soran şu istatistikleri sundu:

"Şuana kadar birçok ülke Peşmerge'lerin tedavi masraflarını karşılamıştır. Bunlar arasında Türkiye iki bölüm şeklinde 70 Peşmerge'yi, Macaristan ise 16 Peşmerge'yi tedavi etmiştir. Almanya ve Ürdün bu konuda sürekli Peşmerge Bakanlığı ile irtibatta iken Hollanda ise 2 doktorunu Kürdistan'a göndermiştir.”