Hint Bakan: Sınır çatışmasında en az 40 Çinli asker öldürüldü

Hint Bakan: Sınır çatışmasında en az 40 Çinli asker öldürüldü

Hindistan Karayolları ve Ulaştırma Bakanı VK Singh, Çin ve Hindistan arasında sınır anlaşmazlığı nedeniyle yaşanan çatışmada en az 40 Çin askerinin öldürüldüğünü öne sürdü.

Singh, dün akşam 24 News kanalına verdiği röportajda, “Eğer bizim tarafımızda 20 şehit varsa, Çin tarafındaki kayıp sayısı bunun iki katıdır” dedi.

Hint ordusunda eski bir General olan Singh, bu iddiasını destekleyecek herhangi bir kanıt sunmadı.

Singh, Çin’in tarihsel olarak 1962’de Hindistan ile yaşanan çatışma da dahil olmak üzere bugüne kadar savaş kayıplarını asla kabul etmediğini söyledi.

Çin, Ladakh'daki Galwan Vadisi’de yaşanarak, 20 Hint askerinin ölmesine, 76 kişinin de yaralanmasına neden olan çatışma sonucu saflarında meydana gelen kayıplara ilişkin herhangi bir bilgi vermedi.

Çin devletinin kontrolündeki Global Times gazetesi, Çin askerleri arasında kayıplar olduğunu bildirse de, konuya ilişkin detay vermedi.

Hindistan Karayolları ve Ulaştırma Bakanı, söz konusu röportajında, yaşanan şiddetli çatışmanın ardından Hindistan topraklarına giren Çin askerlerinin ülkelerine teslim edildiğini de sözlerine ekledi.