Hol Kampı’ndaki operasyon devam ediyor

Hol Kampı’ndaki operasyon devam ediyor

Rojava Özerk Yönetimi, dün (11.06.2020) uluslararası kanunlar çerçevesinde Hol Kampı sakinlerinin kişisel bilgilerinin toplanacağını duyurmuştu.

Hol Kampı’nda IŞİD’li ailelerin gerçekleştirdiği saldırıların önüne geçmek ve ailelerin kişisel bilgilerini arşivlemek için başlatılan operasyon devam etmekte.

ANHA'nın sayfasında yer alan habere göre, Hesekê’nin 45 kilometre doğusundaki Hol Kampı’nda, 30 bini aşkın IŞİD’li aile ile yaklaşık 40 bin Suriye ve Iraklı mülteci ve göçmen bulunuyor. Hol kampı, sık sık IŞİD lehine saldırılar gerçekleştiren ve kaçma girişimlerinde bulunan IŞİD’li ailelerinin bulunması nedeniyle dünyanın en tehlikeli kampı olarak biliniyor. İç Güvenlik Güçleri’nin, kamptaki IŞİD’li ailelerin gerçekleştirdiği saldırıların önüne geçmek ve ailelerin kişisel bilgilerini arşivlemek için kamp içerisinde başlattığı kapsamlı operasyon ikinci gününde devam ediyor.

Planlanan operasyonla IŞİD’li kadınların kamp içerisinde kurduğu hücre yapılanmalarını çökertmek ve son dönemde artan saldırıları engellemek hedefleniyor. Operasyon kapsamında yabancı uyruklu IŞİD’li ailelerin kaldığı kısmın diğer alanlarla bağlantısı kesildi.