Hol Kampı’nda DSG’ye IŞİD saldırısı

Rojava Özerk Yönetimi Asayiş güçleri, dün gece Hol Kampı’na düzenlenen operasyonda IŞİD hücrelerinin saldırısı nedeniyle çıkan çatışmada, kadın kıyafetleri giyen bir IŞİD’linin kaçmak isterken vurulduğunu, 6 kişinin ise tutuklandığını bildirdi.

Hol Kampı’nda DSG’ye IŞİD saldırısı

Arayiş güçleri ile Demokratik Suriye Güçleri (DSG) tarafından Hol Kampı’ndaki gizli IŞİD hücrelerine yönelik başlatılan “İnsanlık ve Güvenlik” adlı operasyon 15'inci gününde devam ederken, şimdiye kadar IŞİD'in gizli hücrelerine mensup onlarca kişi tutuklandı. IŞİD'in mahkeme olarak kullandığı çok sayıda çadır kaldırıldı, gizli tüneller ortaya çıkarıldı.

Asayiş’ten yapılan açıklamada, özel operasyon güçleri ile IŞİD’in gizli hücreleri arasında dün gece Hol Kampı’nda çatışma çıktığı duyuruldu.  

Çatışmanın saat 01:00 sıralarında gerçekleştiğini belirten Asayiş, DSG ve Kadın Koruma Birliklerinin, IŞİD’lilerin kaçış girişimini teyit eden bilgileri aldıktan sonra kampın beşinci bölümünde özel bir operasyon başlattığını kaydetti.

Açıklamada IŞİD hücrelerinin operasyona katılan güçlere saldırdığını, akabinde çatışma çıktığını, çıkan çatışmada bir IŞİD’linin öldürüldüğü belirtilerek, “Ayrıca 2'si kadın 6 IŞİD üyesi tutuklandı. Güçlerimiz 2 adet AK-47 tüfek ve bir patlayıcı kemer ele geçirdi” denildi.