HPG, 7 örgüt üyesinin hayatını kaybettiğini açıkladı

PKK’nin askeri kanadı HPG, 29 Mart günü Mardin’in Bagok bölgesinde 6, Metina bölgesinde ise 5 Nisan günü 1 örgüt üyesinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

HPG, 7 örgüt üyesinin hayatını kaybettiğini açıkladı

HPG Basın İrtibat Merkezi’nden yapılan açıklamada, Mardin’in Bagok bölgesinde 2 gün süren askeri operasyon ve bombardımanlar sonucunda 29 Mart 2021 tarihinde 6 örgüt üyesinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Açıklamaya göre, Bagok bölgesi Kela Şehîdan mıntıkasında başlatılan hava destekli operasyonda, “Hewram”, “Rüstem”, “Egid”, “Rêber” ve “Serhed” kod adlı örgüt üyeleri ile “Haki” isimli bir sivil yaşamını yitirdi.

HPG BİM, hayatını kaybedenlerin kimlik bilgilerinin daha sonra kamuoyu ile paylaşılacağı belirtildi.

Öte yandan 5 Nisan 2021 tarihinde de Kürdistan Bölgesi toprakları içerisindeki Metina bölgesinde Türk Silahlı Kuvvetlerince gerçekleşen bombardımanda “Mervan Gabar” kod adlı, Erzurum Karayazı doğumlu Yunus Özata’nın hayatını kaybettiği aktarıldı.

PKK’nin “Mardin Sorumlusu” olduğunu açıklanmıştı

Türkiye İçişleri Bakanlığı, 30 Mart 2021 tarihli açıklamasında, Mardin’de “Eren-5” adıyla gerçekleştirilen operasyonda 6 PKK’linin öldürüldüğünü açıklamıştı.

Açıklamada, öldürülen PKK’lilerden birinin örgütün “Mardin sorumlusu”, "Hevram Havraman Avyer" kod adlı Hasan Mahmudi ve diğerinin de “Bagok alan sorumlusu” Teyyüp Çam olduğu belirtilmişti.

Rudaw