HPG: Ermenistan, 2 HPG'liyi Türkiye’ye teslim etti

HPG, bugün yaptığı açıklamada PKK’li Atilla Çiçek ve Hüseyin Yıldırım'ın Ermenistan tarafından Türkiye’ye teslim edildiğini bildirdi.

HPG: Ermenistan, 2 HPG'liyi Türkiye’ye teslim etti

Anadolu Ajansı, kamuoyuna duyurduğu haberde Türkiye Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) HPG’li Atilla Çiçek ve Hüseyin Yıldırım'ı sınırdaki operasyonla yakaladığını ve Türkiye’ye getirdiğini bildirdi.

Haberde “Leheng” kod adlı Atilla Çiçek ile “Alişer” kod adlı Hüseyin Yıldırım’ın "kırmızı bültenle arandığı" bilgisi yer aldı.

PKK’nin askeri kanadı HPG ise Çiçek ve Yıldırım’ın Ermenistan tarafından Türkiye’ye teslim edildiği açıklamasında bulundu.

HPG Basın Merkezi’nden bugün yapılan yazılı açıklamada “2021 yılı Ağustos ayında Leheng ve Alişer yoldaşlarımız Ermenistan sınırına yakın bir yerde görevleri başındayken Ermenistan devletinin güçleriyle karşı karşıya gelmişlerdir. Olumsuz bir durumun yaşanmaması için arkadaşlarımız sağduyulu yaklaşmış, ancak gözaltına alınıp tutuklanmışlardır. Haklarında dava açılan arkadaşlarımız hukuki yoldan mücadele etmiş ve 23 Şubat 2022 tarihinde çıkarıldıkları Ermenistan Temyiz Mahkemesi’nde haklarında serbest bırakılma kararı alınmıştır. Uluslararası hukuka ve Ermenistan devletinin yasalarına göre serbest bırakılması gereken arkadaşlarımız, Ermenistan istihbaratı tarafından kaçırılarak alıkonulmuştur. Yapılan girişimler sonucunda serbest bırakılacağına dair söz verilmesine rağmen, Leheng ve Alişer arkadaşlarımız yaklaşık bir ay önce Ermenistan devleti tarafından Türk devletine teslim edilmişlerdir” ifadelerine yer verildi.