HPG, Hakkari'de hayatını kaybeden 2 üyesinin kimlik bilgilerini açıkladı

HPG, Hakkari'de hayatını kaybeden 2 üyesinin kimlik bilgilerini açıkladı

HPG BİM, 26 Temmuz günü HPG gerillalarının Çukurca’daki Xeregol tepesinde Türk ordusunun savaş uçakları, obüs ve havan topları ile yaptığı saldırıda 2 üyesinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) Hakkari’nin Çukurca ilçesindeki Xekegol tepesine düzenlenen eylem ardından, Türk ordusunun düzenlediği saldırıda Ramazan Bozkurt (Çiya Amed) ile Bilal Kaplan (Xwinrej Çarçella) isimli üyelerinin hayatını kaybettiğini belirtti.

HPG BİM açıklamasında şunları kaydetti:

“Bir süredir Çelê ilçesine bağlı Xeregol Tepesi’ne giden yolun güvenliğini sağlamak amacıyla bir birliğini konumlandıran işgalci TC ordusuna yönelik 26 Temmuz günü saat 05.30’da güçlerimizce pusu taktiği ile bir eylem düzenlenmiştir. Yakın mesafeden 2 ayrı koldan etkili bir şekilde vurulan bu düşman birliğinde 11 asker öldürülmüş, 2 asker ise yaralanmıştır. Güçlerimiz eş zamanlı olarak Xeregol Tepesi’ndeki düşman mevzii ve barınaklarını da yoğun ateş altına almıştır. Bu eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Eylem ardından Skorsky helikopterler ile ölü ve yaralı askerleri alandan uzaklaştıran işgalci TC ordusu, eylem alanını savaş uçakları, obüs ve havan topları ile bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda Çiya ve Xwinrej arkadaşlarımız şehadete ulaşmıştır. İşgalci TC ordusu aldığı ağır darbeler ardından alanda bir operasyon başlatmıştır. Bu operasyon pusulamalar tarzında halen devam etmektedir."

Şehadete ulaşan Çiya ve Xwinrej arkadaşlarımızın değerli aileleri başta olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına baş sağlığı diliyor, şehitlerimizin taşıdığı özgürlük bayrağını zafere taşıyacağımızın sözünü veriyoruz.”

Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Çiya Amed
Adı Soyadı: Ramazan Bozkurt
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Adalet – Mehmet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 26 Temmuz 2019 / Çelê

Kod Adı: Xwinrej Çarçella
Adı Soyadı: Bilal Kaplan
Doğum Yeri: Hakkari
Anne - Baba Adı: Sarya – Şaban
Şehadet Tarihi ve Yeri: 26 Temmuz 2019 / Çelê