HPG: Hayatını kaybeden bir askerin cenazesi elimizde, ailesine teslim edebiliriz

PKK’nin siyasi kanadı HPG, Türkiye’nin Kürdistan Bölgesi topraklarında başlattığı Pençe Kilit Operasyonu’nda hayatını kaybeden bir askerin cenazesinin kendilerinde olduğunu öne sürdü.

HPG: Hayatını kaybeden bir askerin cenazesi elimizde, ailesine teslim edebiliriz

Askerin cenazesinin 7 Temmuz'da yaşanan çatışmada ellerine geçtiğini iddia eden HPG, askerin kimliği ile ilgili bilgileri de paylaştı.

Adının Naci Kaygısız olduğu açıklanan askerin ailesine seslenen HPG, Kaygısız ailesinin talep etmesi halinde Duhok’un Amedi’ye ilçesinde cenazeyi teslim alabileceğini belirtti. Teslim işleminin siviller aracılığıyla yapılacağı kaydedildi.

PKK’ye yakın medyada yer alan açıklamada, “7 Temmuz 2022 günü ölen ve cenazesi güçlerimizin elinde bulunan askerin isminin Naci Kaygısız olduğu netleştirilmiştir. Bu askerin Türk özel kuvvetlerine mensup olduğu ve ölümünün kamuoyundan gizlendiği anlaşılmıştır” ifadeleri yer aldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) 17 Nisan 2022’de Kürdistan Bölgesi toprakları içerisindeki Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerinde PKK’ye yönelik karadan ve havadan “Pençe Kilit” adıyla operasyon başlatmıştı.