HPG'den 'haber alınamayan örgüt üyeleri' hakkında açıklama

HPG, Avaşin’de bir süredir kendilerinden haber alınamayan 6 örgüt üyesinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Açıklamada, sözkonusu kişilerin kimlik bilgilerine de yer verildi.

HPG'den 'haber alınamayan örgüt üyeleri' hakkında açıklama

PKK’nin askeri kanadı HPG’ye bağlı Basın İrtibat Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamada, Avaşin’de yaşanan çatışmalar döneminde kendileri ile bir süredir bağlantı kurulamayan grubun hayatını kaybettiği belirtildi.

Sözkonusu 6 kişilik grubun 11 Mayıs günü Mamreşo mıntıkasındaki tünellere yönelik bombardıman sonucu yaşamını yitirdiği kaydedilen açıklamada, kimlik bilgilerine de yer verildi.

Açıklamaya göre hayatını kaybeden HPG’liler şunlar:

“Canpolat Müslüm” kod adlı Musul doğumlu, aynı zamanda Arap bir aileden olan Süleyman Muhammed

“Sidar Amed” kod adlı Diyarbakır doğumlu Şehmuz Çelik

“Mahir Amed” kod adlı Diyarbakır doğumlu Fırat Çetin

“Bahoz Rojhat Rojin” kod adlı Urfa doğumlu Mazlum Agit Cin

“Agir Arnos” kod adlı Hakkari doğumlu Beydullah Kaya

“Adil Çekdar” kod adlı, Rojhılat/Serdeşt kenti doğumlu Abdullah İsmaili

Karayılan da açıklamıştı

14 Mayıs günü Stêrk TV'ye açıklamalarda bulunan PKK Yürütme Konseyi Üyesi Murat Karayılan, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) 23 Nisan günü Kürdistan Bölgesi toprakları içerisinde bulunan Metina, Zap, Avaşin-Basyan bölgelerine yönelik başlattığı “Pençe-Şimşek” ve “Pençe-Yıldırım” operasyonları hakkında saha bilgilerini paylaşmıştı.

Karayılan, 19 günlük çatışmalar esnasında 18 örgüt üyesinin hayatını kaybettiğini belirterek, “6 arkadaştan ise haber alınamıyor şehit düştüklerine dair bir bilgimiz yok henüz” demişti.

Murat Karayılan, operasyon kapsamında yaşanan çatışmalarda 187 askerin yaşamını yitirdiğini belirtmişti.

Ancak 20 Mayıs günü, TBMM’de gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Türkiye Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, sözkonusu operasyonlarda şu ana kadar 121 PKK’linin hayatını kaybettiğini açıklamıştı.

 

Rudaw