HPG'den açıklama: Tendürek'te 4 PKK'li yaşamını yitirdi

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin PKK'nin kontrolünde bulunan bölgelere yönelik karadan ve havadan bombalama saldırıları kapsamında Tendürek Dağı'nı hedef alan bombardımanda 4 PKK'linin hayatını kaybettiği bildirildi.

HPG'den açıklama: Tendürek'te 4 PKK'li yaşamını yitirdi

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin PKK'nin kontrolünde bulunan bölgelere yönelik karadan ve havadan bombalama saldırıları kapsamında Tendürek Dağı'nı hedef alan bombardımanda 4 PKK'linin yaşamını yitirdiği bildirildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM) tarafından yapılan açıklamada, 12 Haziran günü saat 03.00 ile 06.30 arasında Türk Ordusu'nun Ağrı’nın Bazid (Doğubeyazıt) ilçesi ile Van’ın Çaldıran ilçesi arasında bulunan Tendürek Dağı’na bağlı Kırê Sarıxsu alanını obüs, havan ve savaş uçakları ile yoğun bir şekilde bombaladığı dile getirildi ve gerçekleştirilen bu bombardımanlarda 4 PKK üyesinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Hayatını kaybeden PKK gerillalarının kimlik bilgilerinin daha sonra kamuoyu ile paylaşılacağı dile getirilen açıklamada 17 Haziran günü saat 20.30 ile 21.00 arasında TSK'ye ait savaş uçaklarının Kandil bölgesine bağlı Dola Şehidan alanı ile Bêpalan köyü çevresini bombaladığı vurgulandı.

18 Haziran günü (bugün) saat 10.00 ile 10.30 arasında savaş uçaklarının yine Kandil bölgesine bağlı Tûkê köyü çevresini bombaladığı dile getirilen açıklamada Kandil bölgesine yönelik gerçekleştirilen her iki bombardımanda herhangi bir can kaybı yaşanmadığı, ancak yöre halkına ait bağ ve bahçelerde maddi hasar meydana geldiği belirtildi.