HÜDA-PAR referandum kararını açıkladı.

Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) 16 Nisan'da yapılacak olan referandumda kararlarının "evet” olacağını açıkladı

HÜDA-PAR referandum kararını açıkladı.

HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Yapılacak değişiklikleri eksik ve yetersiz bulmakla birlikte tümüyle yeni, sivil bir anayasa için atılmış bir adım olması temennisiyle referandumdaki tercihimizi 'evet' olarak açıklıyoruz" dedi.

Yapıcıoğlu, "Herkes halkın tercihine saygı göstermeli. Hiç kimse kendisi gibi düşünmeyenleri vatan haini olarak suçlama hakkını kendinde görmemelidir” ifadelerini kullandı.

"Evet diyenlerin de, hayır diyenlerin de farklı gerekçeleri vardır” diyen Yapıcıoğlu, şöyle devam etti:

"Biz de baştan beri parti programımızdaki ilkeler çerçevesinde tümüyle yeni bir anayasanın mümkün olan en fazla katılım ve uzlaşmayla yapılmasının zorunlu olduğunu savunuyoruz. Ancak mevcut siyasal ve sosyal şartlar dikkate alındığında bunun kısa vadede kolaylıkla olamayacağı da ortadadır.

Bu sebeple kısmi değişiklikler için yapılacak çalışmaları değerli buluyor, değişim ve dönüşüm için niyet beyanı olarak görüyoruz. Bu nedenle yapılacak değişiklikleri eksik ve yetersiz bulmakla birlikte tümüyle yeni, sivil bir anayasa için atılmış bir adım olması temennisiyle referandumdaki tercihimizi 'evet' olarak açıklıyoruz.”