HÜDAPAR: Meclis yemin metni doğru değil, değiştirilmeli

HÜDA PAR'lı Serkan Ramanlı, "Biz parti programımıza da yazdık yemin metni değiştirilmelidir. Biz o yemin metninin doğru bir metin olduğunu düşünmüyoruz, hiç kimse bir ideoloji üzerine yemin etmemelidir." ifadelerini kullandı.

HÜDAPAR: Meclis yemin metni doğru değil, değiştirilmeli

Urfa’nın Siverek ilçesinde bazı sivil toplum örgütü temsilcileriyle buluşan Ramanlı, kendisine yöneltilen, “Yemin metnini okuyacak mısınız” sorusunu şöyle yanıtladı:

• Yemin metni zaten okunur. Orada bir ayrım yok. Ama şunu sorsanız, ben şöyle yanıt veririm. O yemin metni doğru bir metin mi? Bana göre değil. 

• Nasıl ki yıllarca bir ideoloji üzerine, varlığını armağan etmek üzerine her sabahın köründe bir metin okutuldu, nasıl ki yanlıştı, nasıl ki o yanlıştan dönüldü… Biz parti programımıza da yazdık, “Yemin metni değiştirilmelidir” (diye). Biz o yemin metninin doğru bir metin olduğunu düşünmüyoruz. Hiçkimse bir ideoloji üzerine yemin etmemelidir.

• Ben CHP’li değilim. CHP’nin altı oku üzerine ben neden yemin ediyorum. Diyelim ki AK Parti, Anyasa’yı değiştirecek çoğunluğa ulaştı. O metne “Herkes AK Parti’nin savunduğu ilkeler üzerine yemin etsin” diye şart koşsa, AK Partili olmayan biri, “Yahu arkadaş sen bunu bana dayatamazsın” dese haklı olmaz mı?