Hükümet Sözcüsü: Kürdistan,PKK tehditlerine sessiz kalmayacaktır

Hükümet Sözcüsü: Kürdistan,PKK tehditlerine sessiz kalmayacaktır

Hükümet Sözcüsü Sefin Dizeyi, PKK’nin Kürdistan’ı hedef alan tehditlerinin terör çerçevesine girdiğini belirterek, “Eğer tehditler devam ederse Kürdistan yönetimi’nin bunlara sessiz kalmayacaktır.” dedi.

Dizeyi, PKK yöneticilerinden savaşı Kürdistan'a taşıyacakları yönündeki tehdit içeren açıklamaları ile ilgili olarak, “sarf edilen sözler kuşkusuz terör çerçevesine giriyor ve bu tehditler devam ederse Kürdistan yönetimi bunlara sessiz kalmayacaktır.” diye konuştu.

PKK’nin faaliyet alanının neresi olduğunun belli olduğunu vurgulayan Dizeyi “onların Kürdistan veya diğer parçalardaki faaliyetleri kabulümüz değildir.” dedi.

Kürdistan’da bağımsızlık ve referandum çabalarının yoğunlaştığı bir sırada KCK Yürütme Konseyi Üyesi Rıza Altun, “Bundan böyle Güney Kürdistan da hedef alanımızdadır” demiş ve devamla Türkiye’nin Şengal’e yönelik hava operasyonlarını, Ankara ile iyi ilişkiler içinde olan Kürdistan’a karşı savaş gerekçesi saydıklarını belirterek, “Bundan böyle PKK sınırları tanımadan vuracak” ifadesini kullanmıştı.