Hükümetten Cizîr Kantonu Savunma Konseyi'ne sert cevap

Kürdistan Bölgesi Hükümeti, Rojava'nın Cizir Kantonu Savunma Konseyi'nin 'Kürdistan Bölgesi'nden gelen 5 helikopter Til Elo köyünü bombaladı' şeklindeki iddialarını 'iftira' ve 'gülünç' olarak tanımladı.

Hükümetten Cizîr Kantonu Savunma Konseyi'ne sert cevap

Cizir Kantonu Savunma Konseyi dün yaptığı açıklamada, Til Elo köyünün Kürdistan Bölgesi'nden gelen 5 helikopter tarafından bombalandığı iddia edilmişti.

Cizir Kantonu Savunma Konseyi, Til Elo köyünü bombalayan helikopterlerin Kürdistan Bölgesi'nden kalktığını, bombalamanın ardından helikopterlerin tekrar Kürdistan Bölgesi'ne döndüğünü iddia etmişti.

Savunma Konseyi tarafından yapılan açıklamada ''Til Elo ve çevresini bombalayan helikopterler Başûrê Kürdistan topraklarından gelmiştir. Bombardımanın ardından aynı helikopterler Başûrê Kürdistan'a geri dönmüştür. Ancak bu helikopterlerin nereye ait olduğu henüz netleştirilememiştir. Bu müdahalenin asıl sorumlusu KDP hükümetidir.'' denilmiş ve saldırıdan Kürdistan Bölgesi'ni sorumlu tutmuştu.

Cizir Kantonu Savunma Konseyi'nin açıklamasını Kürdistan Bölgesi hakkındaki bilgi yetersizliğine bağladıklarını belirten Kürdistan Bölgesi Hükümeti bu 'gülünç' iddiaları reddetdiklerini belirtti.

Kürdistan Bölgesi Hükümet Sözcüsü Sefin Dizayi tarafından yapılan açıklama da şu ifadelere yer verildi:

"Cizir Kantonu Savunma Konseyi dün yaptığı açıklamada, Til Elo köyünün Kürdistan Bölgesi'nden gelen 5 helikopter tarafından bombalandığı iddia edilmişti. Cizir Kantonu yetkilileri bunu rüyalarında görmüş olmalılar. Çünkü Kürdistan Bölgesi'nde herhangi bir askeri üs bulunmuyor."

3 Ocak taraihinde bazı savaş helikopterlerinin Batı Kürdistan'daki (Rojava- Suriye Kurdistanı) YPG ve Senadid güçlerini hedef aldığı öne sürülmüştü. Menşei bilinmeyen helikopterlerin bölgede keşif uçuşu yaptığı bilgisi de verilmişti.