Hürriyet yazarı: Hükümet Öcalan'la temas içinde

Abdulkadir Selvi'nin Hürriyet gazetesinde yayımlanan yazısı ile ilgili bir köşe yazısı yayımlayan Hürriyet yazarı Mehmet Yakup Yılmaz, 'Öcalan ile hangi düzeyde olduğunu bilmedikleri bir temasın yürütüldüğünü" dile getirdi.

Hürriyet yazarı: Hükümet Öcalan'la temas içinde

Hürriyet yazarı Mehmet Yakup Yılmaz, aynı gazetedeki yazar komşusu Abdulkadir Selvi'nin dün (17 Mayıs 2019) yayımlanan yazısında kullandığı "Öcalan, HDP’nin, hendek ve barikatlar konusundaki siyasetini yanlış buluyor. Kandil’in hendek ve barikatlar konusunda yanlış adım attığını düşünüyor ve bu durumun müsebbibi olarak onları görüyor" ifadesiyle ilgili olarak "Hükümet, Abdullah Öcalan’ın Suriye ve PKK’nın hendek siyaseti ile ilgili görüşlerini nasıl öğrenmiş olabilir? Belli ki Öcalan ile hangi düzeyde olduğunu bilmediğimiz bir temas sürdürülüyor" dedi.

"Öyle görünüyor ki 2017 yılını da olağanüstü hal rejimi içinde geçireceğiz." ifadesini kullanan Mehmet Yakup Yılmaz
Selvi’nin yazısında Öcalan ile ilgili bölümü yazısına alıntı yaptıktan sonra şunları yazdı:

Bildiğimiz kadarıyla Abdullah Öcalan şu anda dört tarafı denizlerle çevrili bir hapishanede. Avukatları da dahil kimse ile görüşmüyor ya da görüştürülmüyor.

Bu durumda hükümet, Abdullah Öcalan’ın Suriye ve PKK’nın hendek siyaseti ile ilgili görüşlerini nasıl öğrenmiş olabilir?

Belli ki Öcalan ile hangi düzeyde olduğunu bilmediğimiz bir temas sürdürülüyor.

HDP’li seçilmiş milletvekillerini ve belediye başkanlarını hapse atıp Öcalan ile teması sürdürmek size de ilginç gelmiyor mu?

Selvi’nin yazısında bir de şu var: “Sonbahardaki tabloya göre HDP’lilerin durumu yeniden değerlendirilebilir. Gelişmelerin seyri olumlu olursa önleri açılabilir ya da tam tersi olabilir.”

Gerçekten ilginç: Hapisteki HDP milletvekillerinin durumunu değerlendirmek, hükümete düşüyorsa, hapiste kalıp kalmamalarına politik gelişmelere göre karar verilecekse, bu “bağımsız yargı” tiyatrosuna ne gerek var?