Hüseyin Akıncı yazdı ,Sen Ben Çekişmeli Mantıkla Birlik Olmaz

Hiç kimse ne kendini kandırsın, ne de hiç kimse bir başkasını kendi yanlışlarıyla kandırmaya kalkışsın. Kürtlerin içinde bulunduğu bugünkü durumda Kürtler adına at koşturan bütün siyasal partilerin günahı vardır.

Hüseyin Akıncı  yazdı ,Sen Ben Çekişmeli Mantıkla Birlik Olmaz

Hiç kimse ne kendini kandırsın, ne de hiç kimse bir başkasını kendi yanlışlarıyla kandırmaya kalkışsın. Kürtlerin içinde bulunduğu bugünkü durumda Kürtler adına at koşturan bütün siyasal partilerin günahı vardır.

Ağzı dili olan konuşur emsali, ağzı olan Kürdün ağzında çıkan ilk cümle “Ulusal Kongre ve Kürtlerin Birliği olmalı,” diyor. Ama her nedense Kürtlerin birliğin önünde set olmuş Kürtlerle Kürtlerin birliği nasıl olur diye mantığını yormuyor. İran'ın mezhepsel çıkarlarıyla bütünleşmiş Kürtlerle, Irak’ın ulusal Arap ruhuna teslim olmuş Kürt'ile, Türkiye’nin günü birlik dış politikasına bel bağlayan Kürtler arasında birlik olur mu?

“Kürtlerle Maliki ya da İbadi Irak’ıyla çıkacak bir savaşın tarafı değiliz,” diyen Kürtlerle-Binlerce yıldır Kürtlerin anayurdu Şengal’i Irak’a bağlanması için elinden geleni ardına koymayan Kürtlerle. İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinde belirtilen, “Halkların Kendi Kaderini Tayin Hakkı”nı çöpe atık diyen Kürtlerle-Binbir ayak oyunlarıyla Mesut Barzani'nin devletleşmenin mantıksal ruhunu boşa çıkaran Kürtlerle nasıl birlik olunur ben de merak ediyorum!

Hiç kimse ne kendini kandırsın, ne de hiç kimse bir başkasını kendi yanlışlarıyla kandırmaya kalkışsın. Kürtlerin içinde bulunduğu bugünkü durumda Kürtler adına at koşturan bütün siyasal partilerin günahı vardır. İran’ın robotuna dönüşen İbadi'ye, “diyalog” diye diye yalvarmayı andıran bir üslupla diplomasi yaptıklarını sanan Kürtler. -Haşdi Şabi çetesinin koruma kalkanı durumuna düşen “Irak Anayasası’nın kararına saygılıyız,” diyen Kürtler Irak ve Haşdi Şabi’nin Kürtler üzerindeki tüm girişimlerine karşı sus pus seyre dalan-Irak cumhurbaşkanı makamında oturan Kürt asıllı ekselans gibilerin tümü şu ya da bu Kürt partinin iplerini ellerinde tutmuyorlar mı?

Birey bazındaki her birey bile yarının ve gelecek günlerin hesabını yaparken Güney Kürt halkını temsil eden tüm partiler ne yazık ki, tüm enerjilerini sen ben çekişmeleriyle böl bölüştür parti malına dönüştürlere harcadılar. PDK Peşmergeleri, YNK Peşmergeleri, PDK Medyası, YNK Medyası, şu ya da bu partinin güvenlik güçleri gibi sorunları sıralarsak kalemlerle kâğıtlar tükenir! Dolayısıyla ulusal içerikten yoksun aymazlığın bu kadar tavan yaptığı bir ortamda hiç olumlu bir gelişmenin olması mümkün değildir.

Örneğin gerçekten de çok merak ediyorum, her partinin payına düşen kaç tane parti binaları var? Bahsi gecen binalar Kürt halkının malı mı yoksa bahsi edilen partilerin mi? Yukarıda da belirtiğim gibi mevcut sorunları deşmeye ne aklımız ne de yüreğimiz yeter. Örneğin Irak parlamentosunda Kürtler adına bakanlık yapan kaç tane Kürt bakan var? İnsanlık değerleriyle bütünleşen insani yasaları bile ayakaltına alıp Kürt yerleşim alanları işgal eden Haşdi Şabi’ye karşı ne yaptılar? Haşdi Şabi’nin bu barbarlığına bir cevap olarak istifa mı etiler? Yoksa her biri bir bakan olarak dünyaya dağılıp Haşdilerin zulmünü mü anlatılar?