iddia - TSK Suriye askeri noktasını bombaladı!

 Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin (SOHR) iddiasına göre, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Kobani'nin batısında Suriye yönetimine ait bir askeri üssü hedef aldı. Olayda en az 11 kişinin hayatını kaybettiği iddia ediliyor.

iddia - TSK Suriye askeri noktasını bombaladı!

SOHR’un bildirdiğine göre Kobani’nin batı kırsalında, Suriye-Türkiye sınırındaki Çarikli köyünde Suriye yönetimi güçlerine ait bir askeri üssü hedef alan Türkiye’nin hava bombardımanı sonucu en az 11 kişi hayatını kaybetti. Olayda yaralıların da olduğu belirtiliyor.

SOHR kaynakları şu ana kadar 11 kişinin öldüğünü doğrularken, ölenlerin askeri mi yoksa sivil mi olduğu yönünde bilgi vermedi.

Yine SOHR’un iddiasına göre Türk savaş uçakları bölgedeki diğer Suriye yönetimi mevzilerini de bombaladı.

“22 asker hayatını kaybetti”

North Press'te yer alan habere göre de olayda 22 Suriye askeri hayatını kaybetti.

“DSG ile ortak kullanılıyor”

Bazı yerel kaynaklara göre ise söz konusu askeri nokta Suriye yönetimi askeri güçleri ile Demokratik Suriye Güçleri tarafından ortak şekilde kullanılıyor.

Kabani bombalanmıştı

TSK topçuları bugün sabah 10:00 sıralarında Rojava’nın Kobani kentini bombalamaya başlamıştı.

Kobani merkezindeki Miştenur Tepesi’ne 10 havan topu isabet etmiş, sınıra yakın bölgelerde ise silah sesleri yükselmişti.

Rojava Özerk Yönetimi’ne yakın haber kanalları, Kobani şehir merkezinin yanı sıra kentin batısındaki Boban, Siftek, Selim ve Aşme köyleri ile Fırat Nehri üzerindeki Yukarı Şexler köyünün de ağır silahlarla bombalandığını aktarmıştı.

Miştenur Tepesi, 2015-2015’te IŞİD’e karşı mücadelede sembol olmuştu.