İdlib'de şiddetli çatışmalar: 128 ölü

İdlib'de şiddetli çatışmalar: 128 ölü

Suriye’nin İdlib kentinde son 24 saatte devam eden şiddetli çatışmalarda 16 sivil ile rejim ordusundan ve silahlı gruplardan 112 kişinin öldüğü belirtildi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, İdlib kentinin güneydoğusunda rejime bağlı askerler ile Heyet Tahrir Şam ve diğer silahlı gruplar arasında şiddetli çatışmaların devam ettiğini bildirdi.

Gözlemevine göre, rejime bağlı helikopterler silahlı grupların konuşlandığı Miret Numan ve Circinaze köylerindeki mevzileri bombaladı.

Rejim ordusunun bölgede birçok köyü kontrol altına aldığını bildiren gözlemevi, şiddetli çatışmalar sonucu 42 Suriye askerinin ve yaklaşık 70 örgüt mensubunun öldüğünü aktardı.

Açıklamada, 16 sivilin de çıkan çatışmalar sonucu hayatını kaybettiği ifade edildi.

Rusya: İdlib'de 17 Suriye Askeri Öldü 

Öte yandan Rusya’nın Suriye’deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi, İdlib bölgesinde silahlı grupların saldırısını püskürtürken 17 rejim askerinin öldüğünü, 42 askerin de yaralandığını bildirmişti.

Açıklamada, 200’e yakın örgüt mensubunun da öldürüldüğü kaydedilmişti.

Konuyla ilgili dün basın açıklaması yapan Suriye’deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi Başkanı Yuriy Borenkov, silahlı grupların İdlib bölgesindeki Sincar ve Ebu Dali yerleşimleri yönlerinde taarruza geçtiğini, saldırıların püskürtüldüğünü açıklamıştı.