İdlib'de Türk askeri aracına bombalı saldırı

İdlib'in güney kırsalında Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait askeri aracın geçişi sırasında bir patlama yaşandığı bildirildi.

İdlib'de Türk askeri aracına bombalı saldırı

Suriye resmi haber ajansı SANA’nın son dakika haberine göre, İdlib'in güneyindeki El-Mastouma kasabası yakınlarında, TSK’ya ait bir askeri aracın geçisi sırasında mayın patladı.

Haberde, patlama nedeniyle can kaybı olup olmadığının henüz açıklanmadığı bilgisine yer verildi.

Suriye yerel Watan FM İdlib muhabiri de saldırıyı doğrulayarak, henüz hiçbir tarafın sorumluluğu üstlenmediğini aktardı.

Konuya ilişkin Türkiye Milli Savunma Bakanlığı’ndan şu ana kadar da bri açıklama yapılmadı.

Watan FM muhabiri, İdlib kırsalındaki harekat bölgelerinde Türk kuvvetlerine yönelik saldırıların sıklaştığına dikkat çekti.

Muhabir, 25 Şubat günü de kimliği belirsiz silahlı kişilerin İdlib'in kuzey kırsalındaki Sarmada-İdlib yolu üzerinde devriye gezen Türk askerlerinin RPG’lerle hedef alındığını, saldırıda bir Türk askerinin yaraladığını söyledi.

Muhabir, 16 Ocak Cumartesi günü de İdlib'in kuzey kırsalındaki Batbu kasabasında bir Türk askerinin keskin nişancı atışıyla yaralandığını, bu saldırıyı ise kendisini "Ensar Ebubekir Tugayı" olarak adlandıran bir grubun üstledniğini, saldırıda 3 Türk askerinin yaraladığını iddia ettiğini belirtti.

İdlib’deki M4 uluslararası karayolu üzerindeki Türk ve Rus kuvvetleri arasındaki ortak devriyeler, benzer saldırılar ve Esad güçleri ile Rusya tarafından sürdürülen askeri harekatler nedeniyle 4 aydan fazla bir süredir gerçekleştirilmiyor.