Kürdistan'da iki ülke daha konsolosluk açıyor

Kürdistan Dış İlişkiler Kurumu basın sözcüsü Abdulhalik Mıhemed yaptığı açıklamada Avusturya, Brezilya ve Ermenistan'ın Kürdistan'ın başkenti Erbil'de konsolosluk açma girişimleri olduğunu söyledi.

Kürdistan'da iki ülke daha konsolosluk açıyor

Kurdistan 24'te yer alan habere göre; Kürdistan Dış İlişkiler Kurumu basın sözcüsü Abdulhalik Mıhemed yaptığı açıklamada Avusturya, Brezilya ve Ermenistan'ın Kürdistan'ın başkenti Erbil'de konsolosluk açma girişimleri olduğunu söyledi. Mıhemed, bu üç ülkenin Erbil'de konsolosluk açmak için kendi iç yasal gereklilikleri ve resmi işlemleri bitirdikten sonra konsolosluk açmak için Erbil'le ilişkiye geçeceklerini belirtti.

Mıhemed, Erbil'de konsolosluğu bulunan ülkelerin hiç birinin vatandaşlarına Kürdistan'a gitmemeleri için uyarılar yapmadığını belirterek, "IŞİD'in başkent Erbil'e yaklaştığı dönemde bile hiçbir ülke buradaki konsolosluklarını kapatmadı” dedi.

Mıhemed, Kürdistan'da temsilcilik, konsolosluk ve fahri konsolosluğu bulunan ülkelerle ilgili şu bilgileri verdi: "Şu ana kadar Kürdistan'da 34 ülke temsilcilik, 30 ülke konsolosluk ve 4 ülke de fahri konsolosluk açmış. Bu üç ülkenin konsolosluklarını açmasıyla konsolosluk sayısı 33'ye çıkacak”