İki YPG’li komutan SİHA saldırısında hayatını kaybetti

YPG geçtiğimiz günlerde “Rojhat Karakoçan” kod adlı Mehmet Gürbüz ile “Doğan Amanos” kod adlı Mehmet Akyol’un Ayn İsa’da SİHA saldırısında hayatını kaybettiğini açıklamıştı. Anadolu Ajansı ise, Gürbüz'ün Fırat bölgesi sorumlusu, Akyol’un ise Ayn İsa cephesi sorumlusu olduğunu duyurdu.

İki YPG’li komutan SİHA saldırısında hayatını kaybetti

AA, güvenlik kaynaklarına dayandırdığı 18 Eylül tarihli haberinde, MİT'in “saha ajanlarından alınan bilgiler çerçevesinde” 16 Eylül'de Rojava’nın Ayn İsa ilçesinde SİHA saldırısı düzenlediğini ve bu saldırıda “Rojhat Karakoçan” kod adlı Mehmet Gürbüz’ün yaşamını yitirdiğini servis etmişti.

Haberde Gürbüz'ün YPG’nin Fırat bölgesi sorumlusu olduğu bilgisine yer verildi.

Ajans, 26 Eylül tarihli haberinde ise, MİT tarafından düzenlenen operasyonda YPG'nin Ayn İsa cephe sorumlusu "Doğan Amanos" kod adlı Mehmet Akyol’un yaşamını yitirdiğini bildirdi.

YPG daha önce açıklamıştı

Halk Savunma Bilikleri (YPG) Basın İrtibat Merkezi de 19 Eylül 2022 tarihli açıklamasında, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait SİHA’ların 16 Eylül’de Ayn İsa’da gerçekleştirdiği saldırısında “Rojhat Karakoçan” (Mehmet Gürbüz) ve “Doğan Amnos” (Mehmet Akyol) isimli komutanlarının hayatını kaybettiğini bildirdi.

YPG’nin açıklamasında, 1980 Elazığ Karakoçan doğumlu Gürbüz’ün küçük yaşta Avrupa’ya gittiği, oradan örgüte katılarak Dersim, Zagros, Kerkük, Mahmur ve Kobani’de faaliyet yürüttüğü, Minbic, Tabka, Rakka, Girê Spî’de komutan olarak görev aldığı belirtildi.

Açıklamada, aslen Mardinli olan Mehmet Akyol’un ise 1979 yılında Hatay’ın İskenderun ilçesinde dünyaya geldiği, 2005 yılında PKK’ye katıldığı, 2013 yılında Rojava'ya gittiği ve IŞİD’e karşı savaşta yer aldığı ifade edildi.