İmamoğlu: Demirtaş'ı cezaevinde ziyaret edeceğim

HDP İstanbul İl Örgütü'nü ziyaret eden İmamoğlu, HDP tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı cezaevinde ziyaret etmek istediğini söyledi.

İmamoğlu: Demirtaş'ı cezaevinde ziyaret edeceğim

HDP İstanbul İl Örgütü'nü ziyaret eden İmamoğlu, HDP tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı cezaevinde ziyaret etmek istediğini söyledi.

23 Haziran'da yenilenen İstanbul seçimlerini kazanarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) seçilen Ekrem İmamoğlu, kendisine destek veren siyasi partilerin il örgütlerini ziyaretine HDP ile devam etti.

Ziyaret sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulunan İmamoğlu, Demirtaş'ı tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Cezaevi'nde ziyaret etmek istediğini açıkladı.

HDP İstanbul İl Örgütü yetkilileriyle geçtiğimiz Çarşamba günü görüşen Demirtaş, çıkışta Demirtaş'ı ziyaret isteğini açıkladıktan sonra, "Ama bazı ziyaretlerle ilgili kurallar var" diye ekledi. 

Saadet Partisi ve İYİ Parti il başkanlıklarını ziyaret eden İmamoğlu, ardından Tarlabaşı'ndaki HDP İstanbul İl Başkanlığı'na geçti. HDP İstanbul İl Başkanı Esengül Demir'in karşıladığı İmamoğlu, HDP yöneticileriyle basına kapalı bir görüşme gerçekleştirdi. 

Çıkışta gazetecilere açıklama yapan İmamoğlu, kendisini ziyaret eden ilk siyasi parti il örgütünün HDP olduğunu belirtti. 

İmamoğlu, ziyareti sosyal medya hesabından da duyurdu:

"HDP İl Eş Başkanları Esengül Demir ve Cengiz Çiçek ile il yönetimini ziyaret ederek İstanbul'un adil ve şeffaf yönetilmesi ile ilgili görüşlerimizi paylaştık. Tüm siyasi partilerle İstanbul'u konuşmaya, düzenli olarak herkese bilgi vermeye devam edeceğiz. #YeniBirBaşlangıç"

İmamoğlu'nun Demirtaş'ı ziyaret isteğine Ahmet Hakan'dan üstü örtülü tepki

İmamoğlu'nun Demirtaş açıklamasını tepkiyle karşılayan isimlerden biri de Hürriyet gazetesi yazarlarından Ahmet Hakan oldu. Hakan İmamoğlu'nun bu açıklamasına atıfta bulunmadan İmamoğlu'nu sürekli medya karşısında bulunmak ve yüzünü eskitmekle eleştirdi:

ÇOK konuşuyorsun, çok görünüyorsun, çok dolaşıyorsun, çok nutuk atıyorsun, çok ortadasın Ekrem İmamoğlu.

Yüzünü bu denli eskitip de kendinden bıktırma Ekrem İmamoğlu.