İngiliz parlamenterden Kürdistan'a bağımsızlık desteği

Kürdistan Güvenlik Konseyi Başkanı Mesrur Barzani'nin dün katıldığı Kürdistan Öğrenciler Birliği tarafından düzenlenen konferansta, Kürdistan'ın bağımsızlık isteğine dair yaptığı açıklamalara, Avrupa Parlamentosu üyesi İngiliz Parlamenter Charles Tannock’tan destek geldi.

İngiliz parlamenterden Kürdistan'a bağımsızlık desteği

Tannock, sosyal paylaşım sitesi Twitter’daki kişisel hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Mesrur Barzani’nin bağımsızlıkla ilgili açıklamalarına destek verdiğini söyledi.

“BEN VE GRUBUM DESTEKLİYORUZ”

Tannock mesajında, “Ben ve grubum Kürdistan’ın bağımsızlığını destekliyoruz.” ifadesini kullandı. Aynı zamanda AP’deki “Kürtlerin Dostları Grubu”nun da başkanı olan Tannock, Twitter hesabından, Mesrur Barzani’nin bağımsızlıkla ilgili açıklamalarını paylaşan Kürdistan Hükümeti AP Temsilcisi Dilawer Ajgeyi’nin paylaşımına cevap olarak Kürdistan’daki bağımsızlık sürecini yakından takip ettiklerini ifade etti.

MESRUR BARZANİ: EN AZ BAĞIMSIZLIK

Kürdistan Güvenlik Konseyi Başkanı Mesrur Barzani, Kürdistan Öğrenciler Birliği’nin düzenlediği konferansta Kürdistan’ın bağımsızlık sürecinin başladığına işaret ederek Kürtlerin hakkının en az bağımsızlık olduğunu vurgulamıştı. Kürdistan Güvenlik Konseyi Başkanı, “Kürtlere çok hak verildi neden bir de devlet istiyorlar diye ilginç açıklamalar yapılıyor. Birileri, bize hak vermenin onların hakkı olduklarını sanıyor. Bu hakkı bize Allah verdi.” demişti.