İngiltere Başbakanı Truss’dan Neçirvan Barzani’ye teşekkür mektubu

Başkan Neçirvan Barzani, İngiltere Başbakanı Truss’dan ülkesinin Ortadoğu'da kilit ortak olarak gördüğü Kürdistan Bölgesi ile güçlü bağlar nedeniyle duyduğu minnettarlığı dile getiren bir mektup aldı.

İngiltere Başbakanı Truss’dan  Neçirvan Barzani’ye teşekkür mektubu

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre; İngiltere’nin yeni Başbakanı Liz Truss, Başkan Neçirvan Barzani’ye bir mektup gönderdi.

Truss mektubunda, Kraliçe 2’inci Elizabeth'in cenazesine katıldığı için Başkan Neçir Barzani'ye teşekkür etti ve kendisi ile tekrar görüşmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İngiltere’nin Ortadoğu'daki kilit bir ortak olarak gördüğü Kürdistan Bölgesi ile olan güçlü ilişkisine değer verdiğini kaydeden Truss ayrıca, ifade özgürlüğü, eğitim, terörler mücadele ve güvenlik gibi konuların iki tarafın ortak öncelikleri olduğunu, bu konularda işbirliği ile birlikte çalışmaya devam edeceklerinin altını çizdi.

Başbakan Truss, yeni görevinde Kürdistan Bölgesi ile iyi bir çalışma içerisinde olmayı ve iki taraf arasındaki dostluk ilişkilerini geliştirmeyi umduklarını kaydetti.