Irak Dışişleri Bakanı Hüseyin üst düzey Amerikan heyetiyle görüştü

Irak Dışişleri Bakanı üst düzey Amerikan heyetiyle görüştü.

Irak Dışişleri Bakanı Hüseyin üst düzey Amerikan heyetiyle görüştü

Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, üst düzey Amerikan heyetiyle bir araya geldi ve Irak'ın komşu ülkelerin güvenliğine yönelik tehditler konusunu görüştü.

Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, üst düzey  Amerikan delegasyonuyla yaptığı görüşmede yaptığı açıklamada, "Topraklarımızın komşu ülkelere saldırmak için kullanılmasını reddediyoruz. Ülkemizin topraklarının komşu ülkelere saldırmak için bir merkez veya geçit olarak kullanılmasını reddediyoruz ve Irak'ın egemenliğini koruma yolunda diyaloğun ve zorluklarla yüzleşmeye devam etmenin önemini vurguluyoruz" dedi. 

Bakan aynı zamanda Amerikan heyetine, ülkesinin politikasının ortak çıkarlar temelinde başta Körfez ülkeleri olmak üzere tüm ülkelere açılmak, diğer ülkelerin egemenliğini ve içişlerini korumak olduğunu açıkladı.

ABD heyeti de söz konusu görüşmede, Irak'ın stratejik bir ortak olduğunu vurguladı ve Washington'un, IŞİD'i yenmek için devam eden mücadelelerinde Irak güvenlik güçlerini desteklemek için Irak'ta güçlerini tutma taahhüdünü vurguladı.

Amerikalı yetkililer, Irak'ın güvenlik ve istikrarına yönelik tehditlerden duydukları endişeyi de dile getirdiler ve Irak'ın yeni hükümetinin programının ekonomik istikrar ve bölgenin entegrasyonu için kararlı adımlar sağlamada başarılı olacağını umdular.