Irak Güvenlik güçlerinden kapsamlı IŞİD operasyonu: 32 gözaltı

Irak Ulusal Güvenlik Teşkilatı tarafından bugün yapılan açıklamada, başkent Bağdat, Musul, Anbar, Diyale ve Kerkük'te terör operasyonu düzenlendiği açıklandı. Operasyonda aranan onlarca IŞİD'li teröristin yakalandığı belirtildi.

Irak Güvenlik güçlerinden kapsamlı IŞİD operasyonu: 32 gözaltı
Irak Ulusal Güvenlik Teşkilatı açıklamasında operasyonlarda Terör Yasasının 4. maddesi kapsamında aranan ve birçoğu terör örgütü DEAŞ mensubu olan 32 kişinin yakalandığı belirtildi.
 
Açıklamada, "Genel olarak güvenlik güçleri, IŞİD'in uyuyan hücrelerini, özellikle de uzak ve sınır bölgelerinde sığınak kuranları tutuklamak için ortak operasyonlar yürütmeye devam ediyor." ifadeleri yer aldı.
 
"Irak makamları, IŞİD'in illerin güvenliğini tehdit etme yeteneğini hafife alıyor." denilen açıklamada, "Terör hücreleri hayatta kalmak ve vatandaşlara ve ülke güvenliğine tehdit oluşturmak için daha fazla saldırı ve yeni taktikler kullanmaya çalışıyor." değerlendirmesi yapıldı.
 
2022'de düzenlenen özel operasyonlarca 311 IŞİD'linin öldürüldüğü bildirilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:
 
"Irak güçleri bölgelerin çoğunu kontrol altına aldı ve IŞİD üyeleriyle savaşmak için çelik bir duvar haline geldi. Yalnızca 2022 yılında düzenlenen özel operasyonlarda 311'den fazla IŞİD'li terörist öldürüldü ve yüzlercesi tutuklandı."