Irak hükümeti Şengal'de IŞİD'liler için kamp kuruyor

Irak hükümeti Şengal'de IŞİD'liler için kamp kuruyor

 Irak hükümetinin Şengal’e bağlı Zummar nahiyesine Irak asıllı IŞİD teröristleri için bir kamp yaptığı bilidiriliyor. Daha önce IŞİD katliamına maruz kalan Ezdiler ise durumdan endişeli.

Irak hükümeti bir süredir Ezdilerin ağırlıkta yaşadığı Şengal’in Zummar nahiyesinde Suriye’de teslim olan  Iraklı IŞİD üyeler ile aileleri için bir kamp inşa ediyor.  

KDP.info’ya konuşan Zummar Kaymakamı Ehmed Gergerî,  Zummar kasabasının yakınında IŞİD üyeleri ve aileleri için 2 bin 500 çadırdan oluşan bir kamp yapımına başlandığını söyledi.  

Ehmed Gergerî bu kamplara yerleştirilecek IŞİD üyeleri ve ailerin bahsedildiği gibi Musul kentinden olmadıkları, aralarında Irak’ın diğer kentlerinden ve yabancı asıllı kişilerin de olduğunu kaydetti.   

IŞİD üyelerinin kendi bölgelerine yerleştirilmelerine karşı olduklarını dile getiren Zummar Kaymakamı, “Irak hükümeti Iraklı tüm IŞİD üyelerini Zummar’a toplamak istiyor. Bu çok tehlikeli bir durum yaratır, çünkü IŞİD örgütü yenden saldırmak için gizli örgütlemeler yapıyor ve saldırmak için fırsat kolluyor” ifadelerini kullandı.