Irak Parlamento Başkanı’na suikast girişimi

Irak Parlamento Başkanı’na suikast girişimi

Iraklı eski Milletvekili Meşan Ciburi, Irak Parlamento Başkanı Muhammed Halbusi’ye yönelik suikast girişiminde bulunulduğunu iddia etti.

Eski Irak Milletvekili ve Vatan Partisi Başkanı Meşan Ciburi, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Irak Parlamento Başkanı Muhammed Halbusi’nin ikamet ettiği eve roketli saldırı gerçekleştirildiğini” söyledi.

Basında daha önce Halbusi’nin tehdit edildiğine yönelik iddialar dolaştığını, bu saldırı ile iddiaların gerçek olduğunu paylaşan Ciburi, “Roket Halbusi’nin Cadriye’deki konutunun yakın bir noktasına düştü” ifadelerini kullandı.

Irak Güvenlik Basın Hücresi tarafından yapılan yazılı açıklamada ise, Bağdat’ın merkezinde bulunan Cadriye’ye bir roketin düştüğü ancak şans eseri saldırıda ölü ve yaralı olmadığı bildirildi.

Geçtiğimiz ay Muhammed Halbusi’nin tehdit içerikli bir mesaj aldığı yönünde haberler yayınlanmıştı. Irak Ordusu yetkilisi Sabah Kerbuli, “Hadi Amri ve diğer Heşdi Şabi yetkililerinin talimatıyla olayla ilgili soruşturma başlatıldı” şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.

Kerbuli açıklamasına, Halbusi’nin ABD-İran arasında devam eden krizde sergilediği tutumdan dolayı tehdit edildiğini söyledi.

 Heşdi Şabi yetkilileri de tehditlerin Hizbullah tarafından yapıldığını öne sürdü.