Irak Parlamento Başkanı'ndan, Türk ve İran Büyükelçilerine: İçişlerimize karışmayın!

Irak Parlamento Başkanı Muhammed Helbusi, İran ve Türkiye Büyükelçilerinin Irak hakkındaki açıklamalarını kastederek, “yabancı temsilciliklerin görevinin bulundukları ülkelerin içişlerine karışmak olmadığını” söyledi.

Irak Parlamento Başkanı'ndan, Türk ve İran Büyükelçilerine: İçişlerimize karışmayın!

Mescidi, “Türk Silahlı Kuvvetleri de Irak topraklarına karşı tehdit unsuru olmamalı ve işgal etmemelidir" diyerek, Türkiye'nin uluslararası sınırlara çekilmesi gerektiğini savundu.

Türkiye’nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız ise Twitter üzerinden İrec Mescidi’nin açıklamalarına yanıt vererek, “Türkiye’ye, Irak’ın sınırlarına saygı gösterilmesine dair ders verecek en son şahsın İran’ın Büyükelçisi olması gerektiğini düşünüyorum. Uygun şekilde yanıtlarız” ifadelerini kullandı.

Mescidi ile Yıldız’in karşılıklı açıklamalarına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Irak Parlamento Başkanı Muhammed Helbusi de, “Irak’taki diplomatik misyonların görevi kendi ülkelerini temsil edip iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesine yardımcı olmaktır” dedi.

Açıklamada Muhammed Helbusi şu ifadeleri kullandı:

“Bazı temsilciler görevlerinin ne olduğunu bildikleri için kendilerini ilgilendirmeyen konulara müdahale etmez ve Irak’ın egemenliğine saygı duyarlar.  Onlarla da aynı şekilde muamele edilecektir.”

Rudaw