Irak Savunma Bakanlığı: DSG ile koordinasyon halindeyiz

Irak Savunma Bakanlığı: DSG ile koordinasyon halindeyiz

Irak Savunma Bakanlığı Sözcüsü Tahsin Hafaci, IŞİD’e karşı mücadele kapsamında DSG ile tam koordine halinde olduklarını, bu konuda Suriye hükümeti ile de görüştüklerini söyledi.

Rûdaw’da yer alan habere göre,Tahsin Hafaci, Irak’ta artan IŞİD faaliyetlerini ve buna karşı alınan önlemler hakkında açıklamalarda bulundu.

Hafaci, Kürdistan Bölgesi güvenlik güçlerinin gerek Suriye sınırında IŞİD’lilerin sızmasını engelleme ve gerekse de diğer bölgelerde örgütün faaliyetlerini sınırlandırma konusunda kendilerine yardımda bulunduğunu söyledi.

Suriye hükümeti ve Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ile de ilişki halinde olduklarını belirten Tahsin Hafaci, sözlerine şunları ekledi:

“Suriye ile ilişkilerimiz iki bölüme ayrılıyor. Birincisi IŞİD karşıtı Uluslararası Koalisyon üzerinden DSG ile koordinasyonumuz var. IŞİD’in bölgedeki faaliyetleri ve yakalanan örgüt üyeleri hakkında istihbari destek alışverişinde bulunuyoruz.  

Yine Savunma Bakanlığı bünyesinde Irak, İran, Rusya ve Suriye’nin dahil olduğu Güvenlik Merkezi üzerinden Suriye hükümeti ile iletişim halindeyiz. Terör faaliyetleri ve operasyonlar hakkında bilgi alışverişinde bulunuyoruz.”

Irak Savunma Bakanlığı Sözcüsü, terörün önlenmmesi konusunda Peşmerge ile önemli çalışmalara imza atıldığını hatırlattı.