Irak Türkmen Halk Partisi: Kerkük'te Peşmerge dışında güç istemiyoruz

Irak Türkmen Halk Partisi, Peşmerge Güçleri'nin, Kerkük'teki tüm bileşenleri koruduğunu belirterek, Kerkük'e güç getirilmesi için Bağdat'a çağrı yapan kesimleri sert dille eleştirdi.

Irak Türkmen Halk Partisi: Kerkük'te Peşmerge dışında güç istemiyoruz

Irak Türkmen Partisi bugün yaptığı yazılı açıklamayla, Kerkük'e güç getirilmesi için Bağdat'a çağrı yapan kesimlere cevap verdi.

Peşmerge Güçleri'nin, Kerkük'ü savunmak için binlerce şehit ve kurban verdiği belirtilen açıklamada, ''En karanlık süreçte Peşmerge'nin bölgeyi savunmasını asla unutmayacağız'' denildi.

Kürd ve Türkmenler başta olmak üzere bölgedeki tüm bileşenlerin mal-can güvenliğini Peşmerge'nin sağladığı ifade edilen açıklamada, ''Dışarıdan güç getirilmesini isteyenler, bölgedeki birlikte yaşamı bozmak istemektedirler. Bağdat'a çağrımız şudur; Kerkük'te yeniden bir güç oluşturmak veya kente güç getirmek gerekli değildir. Eğer güç getirilirse bölgedeki çelişkiler ve sorunlar artar ve derinleşir'' ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, Kürdistan Bölgesi Hükümeti'ne de seslenen Irak Türkmen Partisi, kendi topraklarını korumak için gönüllü Peşmerge olmak isteyen Türkmen gençlere izin verilmesi istendi.

Açıklamanın sonunda, ''Kerkük'te Peşmerge Güçleri kalmalı. Çünkü hiçbir ayrım yapmadan Kerkük halkını korumaktalar'' ifadelerine yer verildi.