Irak,Ninowa Arap aşiretleri; Kürdistan'ın bağımsızlığını istedi

Ninowa Arap aşiretleri, Kürdistan'ın ayrılmasını istediklerini belirterek Irak Parlamento Başkanın da 'kiralık' biri olduğunu söyledi.

Irak,Ninowa Arap aşiretleri; Kürdistan'ın bağımsızlığını istedi

Ninowa Arap aşiretlerin resmi sözcüsü Şeyh Muzahim Ahmed, Irak parlamentosunun Kerkük'te Kürdistan bayrağının indirilmesine ilişkin yapılan oylamayı dış güçlerin tahrikiyle verilmiş bir karar olduğunu belriterek Kürdistan'ın bağımsız olma ve Kerkük'te Kürdistan bayrağını dalgalandırma hakkına sahip olduğunu söyledi. Sözcü Şêx Muzahîm Ehmed, Irak parlamentosu kararının arkasında İran konsolosunun olduğunu ve parlamento başkanı Selîm Cibûrî'nin de Nûrî Malikî'nin ajanı olduğunu söyledi.

Şeyh Muzahim Ahmed açıklamasının devamında Ninowa Arap aşiretleri Peşmergeler tarafından kurtarılan Kerkük ve ona bağlı yerleşim alanların hepsinin Kürdistan'ın bir parçası olarak gördüklerini ve Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani'ye bir çağrıda bulunarak Kürdistan'ın bağımsızlığını ilan etmesini istedi.

Ninowa Arap aşiretleri önemli oranda Kürdistan sınırların içine girmişler. Kendilerini Kürdistanlı olarak tanımlıyorlar. Yaptıkları açıklamada Kerkük'e giderek Kürdistan'a karşı saldırı içinde olanlara karşı savaşmak istediklerini söyledi.