Irak’tan PKK saldırısına tepki: Cezalandırılacaklar!

Irak Silahlı Kuvvetler Başkomutanlığı Sözcüsü Yahya Resul, PKK’nin Peşmerge'ye yönelik saldırısına tepki göstererek, olayla ilgili soruşturma açtıklarını söyledi.

Irak’tan PKK saldırısına tepki: Cezalandırılacaklar!

Irak Silahlı Kuvvetler Başkomutanlığı Sözcüsü Yahya ResulPKK tarafından düzenlenen ve 5 Peşmerge’nin şehit düştüğü saldırıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Yahta Resul saldırıya tepki göstererek “Iraklı olmayan bir silahlı grup tarafından Duhok’un Metina Dağı’nda  Iraklı askeri sisteminin parçası Peşmerge Güçleri’ne yönelik korkakça terörist saldırıyı kınıyorum” dedi.

Emniyet güçlerinin olayla ilgili soruşturma başlattığını belirten Resul, “Iraklıların kanına ve güvenliğine el uzatanlar, hak ettikleri cezayı alacak” ifadelerini kullandı.

Yahya Resul, şehit Peşmergelerin ailelerine başsağlığı, yaralılar acil şifalar dilediğini kaydetti

Irak’ın egemenliğine vurgu yapan Irak Silahlı Kuvvetler Başkomutanlığı Sözcüsü, şunları kaydetti:

“Irak Silahlı Kuvvetleri, tüm ülke topraklarında ulusal egemenliği koruma kararlılığını vurguluyor. Ülke içinden veya ülke dışından gelen herhangi bir gücün Irak topraklarını komşu ülkelere saldırılar için kullanılması anayasaya aykırıdır.”

PKK unsurlarının bu sabah Duhok’un Amedi ilçesi sınırlarındaki Metina Dağı’nda göreve giden Peşmerge mühendis timine düzenlediği saldırıda 5 Peşmerge şehit düştü, 7 Peşmerge de yaralandı.

Peşmerge Bakanlığı ve yetkililer, saldırıda roket ve diğer bazı ağır silahların kullanıldığını açıkladı.