İran Cumhurbaşkanı Reisi Rojhılat’a ilk ziyaretini yarın yapacak

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin bazı projelerin açılışını yapmak ve yetkililerle görüşmek üzere yarın İlam kentini ziyaret edeceği bildirildi.

İran Cumhurbaşkanı Reisi Rojhılat’a ilk ziyaretini yarın yapacak

İlam Valisi Mohammad Nozeri, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin vilayet yetkilileri, dar gelirli aileler ve halkla toplantılar yaparak sorunlarını dinleyeceğini söyledi.

Nozeri, Reisi ile birlikte bir grup bakanın da kente geleceğini bölgedeki 12 projeyi ziyaret edeceklerini, bazılarının da açılışını gerçekleştireceklerini belirtti.

Ziyaret, Reisi'nin Cumhurbaşkanlığı görevine başlamasından bu yana ilk Rojhılat ziyareti oluyor.

İbrahim Reisi daha önce Mayıs 2017'de cumhurbaşkanlığı seçimleri kapsamında İlam'ı ziyaret etmiş ve halktan kendisine oy vermesi talebinde bulunmuştu.

İran yargı erkinin eski başkanı olan İbrahim Reisi, geçtiğimiz yıllarda İran ve Rojhılat’ta birçok ili ziyaret etmiş, ancak İlam'a gitmemişti.

580.000'den fazla nüfusa sahip olan İlam, 17 milyar varil ile İran'ın petrol rezervlerinin yüzde 11'ine ve 14 trilyon metreküp ile İran'ın doğalgaz rezervlerinin yüzde 6'sına sahip.

Buna rağmen İran ve Rojhılat’ın en fakir illerinden biri olan İlam, İran'ın milli hasılasının sadece yüzde 1'inden yararlanabiliyor.