İran, Deyrezor’da ABD üslerine düzenlenen saldırının görsellerini yayınladı

İran devlet televizyonu, Suriye'de İran destekli silahlı gruplarca ABD üslerine düzenlenen saldırılara ait görselleri paylaştı.

İran, Deyrezor’da ABD üslerine düzenlenen saldırının görsellerini yayınladı

İran devlet televizyonu İRNA, Deyrezor'da İran destekli yabancı grupların varlık gösterdiği bölgelerden ABD güçlerinin konuşlandığı Ömer petrol ve Kuniko gaz sahalarına düzenlenen roket saldırılarının fotoğraflarını yayınladı.

Suriye'nin doğusundaki Deyrezor ilinde İran destekli gruplar, ABD güçlerinin konuşlandığı Ömer petrol ve Kuniko gaz sahası ve çevresine roket saldırıları düzenlemişti. ABD güçleri de roketlerin geldiği yöne topçu ve roket atışı ile karşılık vermişti.

Saldırıda yaralanan ABD askerleri Irak'ta Bağdat ve Erbil kentlerine tedavi altına alınmıştı.

İran destekli grupların Deyrezor'daki varlığı

Deyrezor ili İran'dan Lübnan'a uzanan kara bağlantısını sağlayan kent konumunda bulunuyor. Irak ve Ürdün'den gelen boru hatları ve ticaret yolları da bu kentten geçiyor.

Deyrezor il merkezi ve batısı, İran destekli grupların ve Rusya'nın yardımıyla Kasım 2017'de IŞİD’in çekilmesinin ardından Suriye yönetiminin eline geçti.

Suriye yönetiminin kara gücü haline gelen İran destekli yabancı silahlı gruplar, yoğun şekilde Deyrezor'da varlık gösteriyor.

Sünni Arapların yaşadığı Deyrezor'da konuşlu İran, Irak, Lübnan, Afganistan ve Pakistan kökenli gruplara, İran Devrim Muhafızları Ordusu mensupları komuta ediyor.

Fırat Nehri'nin doğusunda kalan Deyrezor toprakları ise Demokratik Suriye Güçleri’nin kontrolünde bulunuyor.