İran, İsrail'i uyardı: Yanıtı çok sert olur!

İran’ın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Mecid Taht Revançi, İsrail’in herhangi bir provokasyonu konusunda uyararak, İsrail’den gelebilecek herhangi bir tehdit veya hataya İran’ın sert bir şekilde yanıt vereceğini vurguladı.

İran, İsrail'i uyardı: Yanıtı çok sert olur!

İranlı diplomat, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ve BM Güvenlik Konseyi (BMGK) dönem  başkanlığına gönderdiği mektupta, “İsrail, son zamanlarda sadece kışkırtıcı açıklamalarda bulunup İran’a karşı savaş tehdidini artırmakla kalmadı, aynı zamanda İran karşıtı tehditlerini uygulamayı planlamada da aktif oldu” ifadelerini kullandı.

İran resmi haber ajansı IRNA’ya göre Taht Revançi, İsrail Genelkurmay Başkanı Aviv Kochavi’nin geçtiğimiz ay yaptığı bir konuşmada, ABD Başkanı Joe Biden yönetimine İran ile nükleer anlaşmaya tekrar dönmemesi uyarısında bulunmasını hatırlattı.

Ayrıca Kochavi’nin “İran’ın nükleer silah elde etmesini ve olası bir saldırısını önlemek için orduya yeni hareket planı hazırlaması talimatı verdim” ifadelerine değinerek, “Bu tehditler, Birleşmiş Milletler Antlaşması’nın ikinci fıkrasının açıkça ihlalidir. Kendimizi savunma hakkımızı saklı tutuyoruz ve her türlü provokasyon veya tehdide sert bir şekilde karşılık vereceğiz” dedi.